BELCAR: Nicolas Saelens en Dylan Derdaele ambiëren tweede titel op rij

Nicolas Saelens en Dylan Derdaele sneden het Belcar Endurance Championship-seizoen 2019 aan als absolute underdogs. De Belgium Racing-tandem verbaasde echter door race na race progressie te boeken om uiteindelijk – in zijn eerste seizoen met de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO – de algemene titel te claimen. De start van het seizoen 2020 werd uitgesteld door de mondiale gezondheidscrisis, maar dat betekent hoegenaamd niet dat de ambities er minder om zijn.

“We wisten voor de start van 2019 niet goed wat te verwachten”, vertelt Nicolas Saelens. “Een nieuwe wagen is altijd aanpassen, maar dankzij een uitgekiende aanpak met doorgedreven testwerk en een intensieve samenwerking met Italiaanse ingenieurs van Lamborghini Squadra Corse, de raceafdeling van de Italiaanse fabrikant, begrepen we de wagen steeds beter. We kregen de Huracán onder de knie en slaagden er ook in de banden te doorgronden. De kers op de taart, was de algemene titel die we veroverden in de slotmanche, hoewel we absoluut niet over de allersnelste wagen beschikten. Meer nog dan een pluim op de hoed van de rijders, is dat een bewijs van de kracht van Belgium Racing.”

De wereldwijde gezondheidscrisis bleek problematisch voor de sportieve ambities van heel wat teams en rijders. Echter, niet voor Nicolas Saelens. “Ik zie liever uitdagingen dan problemen en in uitdagingen schuilen kansen”, klinkt de West-Vlaming vol vertrouwen. “Mijn professionele agenda liet in eerste instantie helaas niet toe om samen met Dylan onze titel te verdedigen en dat vond ik bijzonder jammer. Maar kijk, het coronavirus schudde de kaarten en plots was er in een compacte kalender een en ander mogelijk, al blijft het met de recente beslissingen van de overheid afwachten wanneer er effectief geracet zal worden. Reken er echter maar op dat we er alles aan gaan doen om een nieuwe titel te veroveren!”

Ook Dylan Derdaele toont zich opgetogen aan de start van een nieuwe campagne met Nicolas Saelens. “We opteren voor continuïteit en ik ben blij dat ik opnieuw het stuur kan delen met Nicolas”, vertelt de viervoudig winnaar van de 24 Uur van Zolder. “Ik ken hem al heel wat jaren en hij heeft zich niet enkel ontpopt tot een betrouwbare rijder, maar is ook voortdurend op zoek naar verbeteringen. We hebben tijdens de winter hard gewerkt en zijn er van overtuigd dat we sterker aan de start van het seizoen verschijnen dan vorig jaar, toen we de titel pakten. Het blijft uiteraard afwachten hoe de gezondheidscrisis zal evolueren, maar we willen vanaf de eerste race onze ambitie duidelijk maken.”

Het Belcar Endurance Championship seizoen 2020 moest op zondag 9 augustus beginnen met een wedstrijd over 125 minuten, op Circuit Zolder. De beslissingen die deze week genomen werden in het kader van de COVID-19 pandemie leidden evenwel tot de annulering van die openingsmanche.  Het is daarom vooralsnog onduidelijk wanneer de start van het seizoen zal plaatsvinden.

Bron: Belgium Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!