Belcar: Nieuwe Norma voor Longin, Longin en Corten

Na de moeilijke tweede meeting in het Duitse Hockenheim zijn Bert en Stienes Longin en Christoff Corten helemaal klaar om dit weekend de derde manche van het Belcar Endurance Championship 2021 aan te snijden. Op vrijdagochtend konden ze al een nieuw exemplaar van hun #TheRocket11 aan de tand voelen.

Het was een nieuwe Norma M20 FC die op vrijdagochtend uit de pitboxen van het circuit van Spa-Francorchamps werd gerold. Het vorige exemplaar van #TheRocket11 werd enkele weken geleden door een Luxemburgse rijder in de SuperCar Challenge vernield, en dus moest er in de ateliers van het Franse Krafft Racing een nieuwe auto worden opgebouwd. Ter voorbereiding van de Belcar-race van volgende zondag – 180 minuten lang en afgewerkt in het kader van de populaire Spa Euro Race-meeting – wilden Bert en Stienes Longin samen met Christoff Corten hun nieuwe speeltje al eens aan de tand voelen.

“Het is een volledig nieuw chassis”, stelt Bert Longin. “En dat chassis voelde onmiddellijk goed aan. Een verbetering zelfs tegenover de auto waarmee we aan het seizoen zijn begonnen.”

Het nut van zo een shakedown is om nog voor de start van de eigenlijke meeting mogelijke technische probleempjes of kinderziektes op te sporen, iets wat bij zowat elke nieuw opgebouwde machine hoort. Kleine euvels met de benzinepomp en wat elektronicaproblemen werden op de Norma evenwel snel opgespoord, zodat het trio toch een dik dozijn ronden kon afleggen.

“Onze ambities voor het weekend? Dat is een moeilijke vraag”, stelde Bert Longin na afloop van de testsessie. “Iedereen weet dat wij altijd voor de overwinning gaan, maar we moeten ook met beide voetjes op de grond blijven. Dit is en blijft een nieuwe wagen, waar nog amper mee gereden is. Indien we gespaard blijven van problemen, dan moet een top-3 – misschien meer – er zeker in zitten. We zullen er tijdens de vrije trainingen en kwalificaties alvast alles aan doen om in de best mogelijke omstandigheden aan de start te komen.”

De kwalificaties voor de derde manche van het Belcar Endurance Championship worden op zaterdag om 12 uur afgewerkt. Op zondag start de race over drie uur om 12u10.

Racemail Press Team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!