Belcar op Play Sports Open: “Een fantastische stimulans voor alle teams”

Het Belcar Endurance Championship wordt dit raceseizoen uitgezonden op Play Sports Open. Dat maakten Circuit Zolder, Telenet en DB Video bekend. Op de eerste woensdag na elk van de zes raceweekends wordt een samenvatting van 15 minuten uitgezonden. De eerste uitzending start rond 18 uur, de tweede rond 23 uur, nadien nog 5 reruns. “We zijn zeer blij dat we met het Belcar Endurance Championship weer op de ‘nationale TV’ zijn,” zo omschrijft circuit-directeur Harry Steegmans het. Play Sports Open is voor iedere Telenet-kijker gratis te bekijken op kanaal nummer 11.
 
“Het is een fantastische stimulans voor de piloten en de teams dat ze meer zichtbaarheid krijgen. Hun prestaties krijgen erkenning, de investeringen van de teams lonen en het maakt het gemakkelijker om sponsors aan te trekken,” aldus Harry Steegmans.
 
Mooie grid
 
Voor Stefaan Kestens, senior manager sport bij Telenet, is de Belcar een mooie aanvulling op het bestaande motorsport-aanbod van Play Sports: “Het is een leuke en gewaardeerde Belgische serie. We zenden al Formule 1, 2 en 3 en de MXGP motorcross uit. Het Belcar Endurance Championship zit bij Play Sports in goed gezelschap. Onze vaste F1-commentator Kris Wauters rijdt er overigens in mee”.
 
DB Video, de vaste beeldpartner van Circuit Zolder, heeft een en ander mee in beweging gezet. “Circuit Zolder heeft door de Covid-maatregelen geen gewoon jaar achter de rug. Deze nationale zichtbaarheid via Play Sports Open is dus heel welkom. Ook voor ons luidt dit een terugkeer naar het normale leven in. We hadden ons met het nieuwe eigen streaming platform Webble-Up al meer op het internet gericht,” aldus Ben Rouffa, CCO van DB Video.

QSR Racing

Belcar – de ziel van de Belgische autosport – verdient het
 
Harry Steegmans noemt de airplay op tv zonder meer verdiend: “De Belcar is een zeer hoog aangeschreven uithoudingskampioenschap. Het is de enige formule van niveau die én op Zolder én op Francorchamps gereden wordt. Het is ook de langst bestaande Belgische raceformule waar heel wat piloten passeerden of nog actief zijn: ik denk aan de gebroeders Vanthoor, Sam Dejonghe en Ugo De Wilde die ook op internationaal vlak mooie resultaten behalen. Je hebt vaste klanten zoals Bert Longin en Dylan Derdaele. Er zijn piloten met groot BV-gehalte zoals Tom Boonen, de gebroeders Wauters en Walter Grootaers. Je hebt Paul en Anthony Kumpen, Albert Vanierschot…“
 
Er worden dit seizoen zes Belcar-meetings gehouden, met onder meer een manche op de Hockenheimring. Hoogtepunt en belangrijkste manche zijn de 24 Hours of Zolder die van 1 tot 4 juli op Circuit Zolder gereden worden. Er treden auto’s aan in drie klassen: Proto, GT (met GTA en GTB) en de Touring-klasse.

Meer over het Belcar Endurance Championship: www.belcarseries.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!