Belcar: Piessens en Verbergt claimen eerste race in Assen, Belgium Racing beste GT op nummer drie

Niet Sam Dejonghe en Tom Boonen die eerder de pole claimden, maar teamgenoten Tim Verbergt en Thomas Piessens schrijven de eerste Belcar race in Assen achter hun naam in de Deldiche Racing Norma M20 FCT. Het trio Corten-Login-Login eindigde als tweede ook met een Norma M20, maar de laatste plaats op het ereschavot was deze keer voor een niet-proto wagen. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens kwamen als eerste GT-wagen over de eindmeet en claimde meteen de derde plaats in hun Lamborghini Supertrofeo.

Wat een vreemde wedstrijd vandaag, de start werd even uitgesteld vanwege lichte regen waardoor de teams de kans kregen om alsnog regenbanden op te leggen. 

De eerste ronden vonden plaats achter de safety car, de start verliep rimpelloos en eens de race bezig was droogde het circuit snel weer op. Sam Dejonghe was goed op weg om zijn pole te verzilveren naar een plaats op het hoogste schavot, vanaf de startfase van de wedstrijd slaagde hij er in om verder uit te lopen op zijn achtervolgers. Maar niet voor lang, goed halfweg de race gingen de hemelsluizen boven Assen helemaal open. De wagens die te laat binnen kwamen voor regenbanden raakte één voor één van het asfalt af. Dejonghe werd zelf verrast bij het binnenkomen van de pits en crashte met zijn Norma. Als gevolg wordt de hele wedstrijd bijna een kwartier stilgelegd onder code rood.

John De Wilde

Met nog een dikke 10 minuten op de klok springen de lichten terug op groen, deze keer neemt de andere Deldiche Racing Norma met Tim Verbergt achter het stuur het voortouw. Enkel Corten kon het tempo volgen met zijn Krafft Racing Norma, maar meer dan proberen aanklampen zat er niet meer in. Voor de derde plaats was het vooral de Belgium Racing Lamborghini met Saelens/Derdaele die als beste GT-wagen over de eindmeet kwamen. Het Belgium Racing duo pakt daarmee ook meteen de eerste plaats in de Belcar 3 klasse.

In Belcar 2 was het John De Wilde die voor spektakel zorgde, hij was heer en meester in de regen en pakte als eerste de zwart-wit geblokte vlag in de klasse. De familie Redant namen genoegen met de tweede plaats voor Kris Wauters die het podium vervolledigde. De Wilde en Wauters werkten de wedstrijd volledig solo af onder deze moeilijke weersomstandigheden.

Marco Petry en Jan von Kiedrowski

Marco Petry en Jan von Kiedrowski namen het eremetaal voor hun rekening in Belcar 5, in Belcar 6 ging de overwinning naar de Simtag Racing BMW en voor Belcar 4 waren er geen deelnemers op het circuit in Assen.

Zondag zal de tweede Belcar-race van het weekend op gang geschoten worden om 16u35.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!