BELCAR: Seizoen 2020 start dan toch dit weekend op circuit Zolder

Het Belcar Endurance Championship 2020 zal dan toch van start gaan op Circuit Zolder dit weekend. De eerste manche van het nationale kampioenschap zal wel achter gesloten deuren afgewerkt worden. 

Vorige week werd de Zolder Superprix nochtans geannuleerd door de overheid, wegens het hoge aantal besmettingen met COVID-19 in de regio. De organisator VRM moest plots opzoek naar een alternatief voor de Belcar, Supercar Challenge, Fiesta Cups en Mazda MX-5 Cup. Voor alle kampioenschappen vond VRM onderdak bij onze noorderburen tijdens de Zandvoort Superprix & DNRT Racing Days op 22-23 augustus. Enkel voor de Belcar was er geen plaats tijdens dit weekend wegens een geluidslimiet.

Circuit Zolder heeft het programma aangepast voor dit weekend en kreeg de toestemming van de overheid om alsnog te racen. De aanwezigen zullen zich moeten houden aan strenge veiligheidsrichtlijnen, zoals het respecteren van de sociale afstand en het dragen van een mondmasker.

Ook kersvers directeur Harry Steegmans is enthousiast dat hij en zijn team dit hebben klaargekregen. “Belcar is back on track, it’s going to be a hot Sunday”, voegde hij eraan toe.
 
Er zullen een dikke twee dozijn bolides aan de start verschijnen, waaronder acht prototypes in de Belcar 1-klasse. Het gros van de proto-teams kiest voor de bekende Norma, al zal er allicht ook een Wolf te bewonderen vallen.

De Porsche-klasse (Belcar 2) zal opnieuw aantreden met een schitterende bolides uit Stuttgart, terwijl de familie Redant zijn Cayman heeft ingeruild voor een Cup-versie van de ‘Elfer’. Verder ook enkele machines uit de Belgium Racing-stal. Nog meer Belgium Racing in Belcar 3,  waar regerend algemene Belcar-kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens hun Lamborghini SuperTrofeo trouw blijven. Verder worden er bij de zogeheten ‘Belcar Specials’ nog een Lambo, een BMW i8 en een McLaren 720s verwacht.
 
De nieuwe en spectaculaire BMW M2 CS Clubsport valt met een paar exemplaren te bewonderen in Belcar 5, waar het Beierse Bommetje het onder andere tegen enkele en al even indrukwekkende Audi RS3 LMS zal opnemen. Nog meer BMW-geweld in Belcar 6, al zal daar ook rekening moeten worden gehouden met een Mazda MX-5.
 
Het was lang wachten voor iedereen, maar nu krijgen de teams eindelijk terug de gelegenheid om de dikke laag stof van hun bolides te blazen!
 
Belcar kalender 2020
 
9 augustus: Belcar Race Day (180’)
4-6 september: Assen DTM (125’ of 180’)
2-4 oktober: American Festival Zolder (180’)
16-18 oktober: Zolder DTM (2 x 120’)
5-8 november: 24 Hours of Zolder

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!