Belcar: Stevens Motorsport gaat voor de winst in Assen

Het Belcar Endurance Championship is toe aan de allerlaatste afspraak van het seizoen 2019. Toch heeft het Belgische Kampioenschap uithouding op circuit nog een nieuwigheid in petto, want het slotakkoord wordt ingezet in de Nederlandse provincie Drenthe, meerbepaald op het befaamde TT Circuit in Assen. Een nieuw circuit, zowel voor Jochen Stevens als Laurent Vandervelde, maar de ambitie is onveranderd: de zege!

“Elke wedstrijd waar we dit jaar aan de finish stonden, sloten we af op het podium”, analyseert Jochen Stevens. “Het zou dus flauw zijn om bij de volgende afspraak die ambitie niet te koesteren. Meer nog: we viseren in deze seizoensfinale niet enkel de zege in onze klasse, we willen de grand slam: de pole, de snelste ronde én de zege! Dat zou een mooie beloning zijn voor onze sponsors en het team die ons het ganse seizoen steunden. Ik besef dat het niet eenvoudig zal zijn, want ik reed tot nu toe nog nooit op Assen en zal het circuit dus moeten ontdekken bij de trainingen. Mijn teamgenoot Laurent en ikzelf weten echter dat we een goede wagen en een topteam hebben en dat geeft ons veel vertrouwen.”

Nadat Claude Bal Stevens Motorsport versterkte bij de vorige twee races, deelt Jochen Stevens de wagen dit weekend enkel met Laurent Vandervelde. Ook de Brusselaar steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “We revancheerden bij de vorige race in Zolder, slechts twee weken geleden, op de perfecte manier na de teleurstelling van de 24 Hours of Zolder waar een concurrent ons van de baan tikte en daarmee niet alleen onze zegeambities, maar ook onze titelhoop aan diggelen gooide. Zonder dat puntenverlies, stonden we nu comfortabel op kop. Goed, het zij nu zo. We moeten vooral naar onszelf kijken en proberen zoveel mogelijk punten te scoren. In de tussenstand maken we namelijk mathematisch nog kans op de titel, al hebben we het niet meer zelf in de hand. Jochen en ik mikken bijgevolg op een derde zege dit seizoen, daarmee zouden we zeker zijn van de bronzen medaille in de eindstand van Belcar 5, al de rest is een bonus.”

De laatste Belcar-wedstrijd van het seizoen wordt op gang gevlagd op zondag 20 oktober om klokslag 10 uur en 125 minuten later kennen we de winnaars. Op zaterdag staan de vrije training (10u25) en de kwalificaties (17u10) op het programma.

Bron: Stevens Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!