Belcar: Stevens Motorsport wint uitgeregende race in Zolder

Jochen Stevens, Laurent Vandervelde en Claude Bal zakten dit weekend met één doel af naar Circuit Zolder: revanche nemen voor de 24 Hours of Zolder. Het trio loste die verwachtingen met verve in door in de striemende regen een klinkende overwinning te scoren in de Belcar 5 klasse.

Laurent Vandervelde nam de start van de manche over 125 minuten. “Toen de wagens richting de startgrid vertrokken, gingen de hemelsluizen open. Daardoor besloot de wedstrijdleiding om de race achter de safety car te starten, de enige juiste keuze, want de weersomstandigheden waren echt wel extreem te noemen. Na enkele ronden werd de wedstrijd gestart, maar het zicht was uiterst beperkt door de regenval en de spray. Ik moest ook een extra pitstop inlassen omdat de voorruit aandampte, een probleem waarmee ook onze concurrenten werden geconfronteerd. Het team greep kordaat in en ik kon mijn weg verderzetten om vervolgens het stuur door te geven aan Claude.”

Claude Bal nam inderdaad de tweede stint voor zijn rekening, al duurde die minder lang dan gepland. “Autosport is een teamsport, dus maak je soms keuzes in functie van het collectieve resultaat. Na 20 minuten racen kwam de safety car de piste op en het team besloot dan ook onze geplande pitstop te vervroegen. Ik heb me echter goed geamuseerd aan het stuur, de set-up was perfect in deze toch wel lastige omstandigheden. Ik klokte zelfs de snelste ronde in wedstrijd, die mijn teamgenoot Jochen in zijn stint evenwel nog verbeterde.”

Jochen Stevens kreeg de eer om de BMW M235i Racing Cup naar de meet te loodsen. “Door de extra pitstop in de aanvangsfase leken we vrede te moeten nemen met de tweede plaats. Er is evenwel een minimum pitstoptijd en onze concurrent die aan de leiding reed had aan die regel niet voldaan. Ze hebben bijgevolg in de eindfase een extra pitstop moeten inlassen, waardoor de zege naar ons kamp verhuisde. Al denk ik dat we ook zonder die extra stop de zege hadden veroverd, want net op het ogenblik dat ze de pits indoken, plaatste ik een inhaalbeweging. Het was echter een zeer lastige race. Om op deze manier sportieve revanche te kunnen nemen, dat voelt goed. Ik kan niet wachten tot de seizoensfinale over twee weken in Assen. Ik kijk er naar uit om het circuit te kunnen ontdekken en uiteraard mikken we opnieuw op de zege!”

Het Belcar Endurance Championship trekt op 19 en 20 oktober inderdaad naar het TT Circuit in het Nederlandse Assen voor het sluitstuk van het seizoen 2019. Op zaterdag staan de vrije trainingen en de kwalificaties op het programma, terwijl de deelnemers op zondagochtend een race over opnieuw 125 minuten krijgen voorgeschoteld.

Bron: Stevens Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!