Belcar: T2 Racing krijgt de zege in de schoot geworpen

Ian Gepts en Pieder Decurtins schrijven de eerste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship achter hun naam tijdens het tweede DTM-weekend op Circuit Zolder. Het duo ging in hun T2 Racing Norma M20 FC dezelfde wagen van Krafft Racing vooraf, Dylan Derdaele en Nicolas Saelens vervolledigde het algemene podium met hun Lamborghini Super Trofeo en kwamen ook als eerste GT over de finishlijn.

Bij de start duiken meteen de twee Lamborghini’s de eerste linkse in, Cédric Wauters pakt de leiding voor de wagen van Dylan Derdaele. Maar na de Sterrenwachtbocht neemt Bert Login het roer terug over op de voet gevolgd door Ian Gepts. Voor de rode Norma M20 FC van Russell Racing verliep de openingsronde echter anders dan gepland, Hans Thiers verliest de controle over de Norma in de Thierry Boutsen Chicane en komt pas met een ronde achterstand terug het asfalt op.

Bert Longin

Wanneer Bert Login het stuur doorgeeft aan teamgenoot Christoff Corten lijkt niets de Krafft Racing Norma nog van de overwinning te beroven. Maar Corten duikt twee keer onder de referentietijd waardoor de gele Rocket twee keer een drive through penalty krijgt opgelegd. Hierdoor krijgen Pieder Decurtins en Ian Gepts de algemene overwinning in de schoot geworpen, hun allereerste zege in het Belcar Endurance Championship.

John De Wilde reed solo naar de zege in Belcar 2 in zijn Speedlover Porsche 911, voor de Porsche van de familie Redant en de Belgium Racing Porsche van Koen en Kris Wauters. 

John De Wilde

In Belcar 3 doen Nicolas Saelens en Dylan Derdaele opnieuw een goede zaak met de zege in de klasse, de merkgenoten van Totaalplan Racing moesten genoegen nemen met het zilver voor de BMW i8 GTR van de familie Verhoeven.

Koen De Wit was als enigste deelnemer in Belcar 4 dan ook zeker van de zege in zijn BMW M4 GT4, Marco Petry en Bernd Kuepper (BMW M3) pakken de winst in Belcar 5. In Belcar 6 ging de zege opnieuw naar het trio Jo Lammens, Gilles Puelings en Janez Jerse (BMW E90 325).

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!