Belcar: Twee op twee voor Ian Gepts en Pieder Decurtins

De T2 Racing Norma van Pieder Decurtins en Ian Gepts pakt verrassend ook de zege tijdens de tweede race van het DTM weekend in het Belcar Endurance Championship. Het duo Decurtins-Gepts kon in de slotfase van de wedstrijd alsnog de leiding overnemen van Hans Thiers in zijn Russell Racing Norma. De laatste plaats op het ereschavot ging ook deze keer opnieuw naar de Belgium Racing Lamborghini Super Trofeo van Nicolas Saelens en Dylan Derdaele.

Bij het doven van de rode lichten waren het deze keer de Norma’s die meteen het heft in handen namen, Stienes Login nam onmiddellijk de leiding achternagaan door de T2 Racing Norma en de Russell Racing Norma. Net als gisteren dook de gele Rocket van Christoff Corten, Stienes en Bert Longin onder de normtijd, de Russell Racing Norma kon van de drive through penalty profiteren en zo de kop van het peloton overnemen. Niet veel later verloor Login de controle over de gele Rocket door technische problemen met de motor, er zat dan ook niets anders op dan de wagen te parkeren in de grindbak bij de Lucien Bianchi-bocht. Door de safety car kon Ian Gepts terug aansluiting vinden bij de Russell Racing Norma van Hans Thiers. De T2 Racing Norma voerde de druk verder op en Thiers kon niet anders dan zijn meerdere erkennen in Gepts. 

In Belcar 2 was de zege deze keer voor Koen en Kris Wauters, zij erfde uiteindelijk de zege in hun Belgium Racing Porsche 911 na opgave van John De Wilde en een crash van de familie Redant in de slotfase van de wedstrijd. 

Nicolas Saelens en Dylan Derdaele

Net als gisteren was de zege in Belcar 3 voor Nicolas Saelens en Dylan Derdaele, met één ronde achterstand op de winnaars en een derde plaats algemeen kwamen ze als eerste GT over de finishlijn. De tweede Lamborghini van Cédric Wauters, Kenneth Linthout en Mario Martlé vormde geen bedreiging voor de Belgium Racing bolide en finishten als zesde algemeen op twee ronden van de winnaars.

Marco Petry en Bernd Kuepper

Koen De Wit was als enigste deelnemer in Belcar 4 dan ook zeker van de zege in zijn BMW M4 GT4, Marco Petry en Bernd Kuepper (BMW M3) pakken opnieuw de winst in Belcar 5 net als gisteren. Ook in Belcar 6 ging de zege opnieuw naar het trio Jo Lammens, Gilles Puelings en Janez Jerse (BMW E90 325).

Het duo Saelens-Derdaele verstevigen hun leiderspositie in het kampioenschap en kunnen met een comfortabele voorsprong aan de 12h van Zolder beginnen op 7 november. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!