Belcar: Winst voor Thems Racing in Spa

Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens en Bas Schouten hebben de Belcar 2-klasse van de Belcar-manche over 180 minuten in het voorprogramma van de Hankook 25 Hours of Spa gewonnen. Het Thems Racing-trio realiseerde de pole, zege en snelste wedstrijdronde en mocht voor het eerst dit seizoen plaatsnemen op de hoogste trede van het ereschavot.

Nicolas Vandierendonck toonde zich aan de voet van het podium tevreden met het resultaat. “Filip nam een uitstekende start en zette zo de pole om in de leidersplaats. Hij hield er een constant tempo op na en gaf na een uurtje racen het stuur door aan mij. Bij de pitstop liep het echter fout bij het tanken en verloren we heel wat kostbare tijd. Het was nadien een kwestie van foutloos te blijven en vooral aanrijdingen te vermijden. Dankzij de voorsprong die Filip had opgebouwd, kon ik met weinig druk mijn rondjes afwerken om nadien het commando door te geven aan Bas die het werk perfect afrondde.”

Ook Filip Teunkens was opgetogen met zijn eerste zege in een Porsche 911 GT3 Cup, maar had toch gemengde gevoelens. “Ik nam vandaag een goede start, maar toch had ik het niet eenvoudig op de uitdagende Formule 1-omloop van Spa-Francorchamps. Ik heb het hoofd echter koel gehouden, al gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat er vandaag ook weinig concurrentie was. Dat is jammer, want Spa blijft een bijzonder circuit waar je als rijder echt het verschil kan maken. We pakken ook de leiding in de puntenstand in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder, een race waarin we vorig jaar nog onze klasse wonnen en waarin we de basis legden voor onze latere titel.”

De Nederlander Bas Schouten kreeg de eer de oranje Porsche een laatste keer over de finishlijn te sturen. “Het leek misschien eenvoudig van buitenaf, maar het was eigenlijk best zwaar. De auto was wat overstuurd, maar door het goede werk van Filip en Nicolas eerder in de race heb ik geen echte risico’s meer moeten nemen. De zege was binnen handbereik bij het begin van mijn stint, dus de boodschap was om de wagen heelhuids aan de meet te krijgen. Mission accomplished!” 

De volgende afspraak van het seizoen, is de wedstrijd die de Porsche 911 misschien wel op het lijf geschreven is: de 24 Hours of Zolder. Porsche is recordhouder qua aantal overwinningen op het Limburgse circuit en Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens zijn vastberaden hun naam in de geschiedenisboeken te willen schrijven!”

Bron: Thems Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!