Belcar Zolder: Vandierendonck en Teunkens pakken titel in apocalyptische race

Het Belcar Endurance Championship werkte afgelopen weekend op Circuit Zolder zijn laatste manche af op Belgische bodem. Filip Teunkens en Nicolas Vandierendonck waren vastberaden om de goede vorm van eerder dit seizoen te bevestigen en mikten dan ook op de zege in de klasse. Het duo had uitzicht op de overwinning, maar een aanrijding met een concurrent en een ietwat bizarre tijdstraf vanwege de overwinning in de wedstrijd in Spa drie maanden geleden weerhield hen van de gouden medaille.

Net zoals bij het openingsweekend van het Belcar Endurance Championship, werd ook de laatste wedstrijd op Circuit Zolder getekend door… de regen. Apocalyptische weersomstandigheden waarin het een kwestie was om foutloos te blijven. “Het was echt gevaarlijk op de baan”, vertelt Nicolas Vandierendonck. “Ik had dergelijk zware regenval nog nooit meegemaakt. Het zicht was zeer beperkt waardoor ik de achterlichten van de wagens voor mij niet zag en zelfs op het rechte stuk had ik last van aquaplaning. Tot twee keer toe kon ik pas op het allerlaatste moment een gespinde wagen ontwijken. In zo’n omstandigheden kan je maar één ding doen: op safe rijden. Dat lukte goed, tot ik op een bepaald ogenblik werd aangetikt door een concurrent. Waarschijnlijk had hij mij niet gezien door de spray. Gelukkig viel de schade mee en konden we onze race verderzetten, al zou blijken dat we door dit incident wel de zege misliepen. We moesten ook 30 seconden langer stilstaan in de pits door onze zege in juni, terwijl we 25 seconden na de winnaar eindigen… Na 45 minuten wedstrijd nam Filip Teunkens het commando van onze Porsche 911 GT3 Cup over.”

Filip Teunkens kreeg de opdracht om de fluo-gele Porsche 911 naar de meet de loodsen. “Toen ik aan mijn dubbele stint begon, was het quasi gestopt met regenen, maar de piste lag er uiteraard nog verraderlijk bij. Het waren zware omstandigheden, maar ik heb me goed geamuseerd! Wanneer de regen terug wat intenser werd, besloot ik om een veiligheidsmarge in te bouwen omdat ik merkte dat de grip verminderde. En hoewel dit mijn eerste echte regenrace was, voelde ik me als een vis in het water en klokte ik de snelste ronde in wedstrijd, op dat ogenblik. Hoewel onze wagen absoluut niet de intrinsiek snelste van het deelnemersveld is, bleek die chrono uiteindelijk toch goed voor de op een na snelste wedstrijdronde. De regen nivelleert de verschillen en dat biedt kansen. Toen het op een kwartier van het einde opnieuw hard begon te regenen, heb ik het tempo verlaagd om zo uit de problemen te blijven. We finishten uiteindelijk als eerste Porsche 911 en zijn daarmee ook mathematisch zeker van de titel in onze klasse, op één race van het einde. De volgende afspraak is in Assen, een circuit dat me zeker wel bevalt. We willen het jaar in schoonheid afsluiten en mikken uiteraard opnieuw op de zege.”

Met een wedstrijd op zondag over 125 minuten komt het Belcar Endurance Championship 2019 over 2 weken ten einde in het Nederlandse Assen. Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens zullen in het kader van die seizoensfinale overigens ook aan de start verschijnen van de Supercar Challenge. Een druk weekend in het voorzicht dus in de hoofdstad van de Noord-Nederlandse provincie Drenthe.

Bron: Thems Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!