Belgium Racing aan de voet van het podium in Spa na lastige wedstrijd

Afgelopen weekend stond op het F1-circuit in Spa-Francorchamps de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship 2023 en de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023 geprogrammeerd. Tijdens de avondwedstrijd over 3 uur werd Belgium Racing geconfronteerd met enkele wedstrijdincidenten waardoor de rijdersbezettingen van de twee Porsche 911 GT3 Cup niet het volle pond konden geven.

“Een frustrerend weekend”, zucht teameigenaar Patric Derdaele, die meteen ook aanvult: “maar dit is ook autosport.” De perfecte samenvatting na de enige Belcar-manche die dit jaar op Spa-Francorchamps wordt verreden. “Onze intentie was om het positieve gevoel uit de seizoensopener in Zolder verder te zetten en zo de 24 Hours of Zolder voor te bereiden. Als je kijkt naar de uitslagen, dan reflecteren die niet echt onze intrinsieke snelheid vind ik. Tijdens de kwalificaties werden onze beste chrono’s geschrapt vanwege het overschrijden van de witte lijnen en voor de #99 werden daarnaast nogmaals de twee beste tijden geschrapt, ondanks dat de wagen binnen de limieten van de piste bleef die ronden. Dylan Derdaele en Michael Cool startten dus verder op de grid dan we verwacht hadden, al wil ik het belang daarvan ook niet overschatten in het licht van een race over drie uur. Koen Wauters en Jos Menten mochten die race mee vanop de eerste rij aanvatten, het bewijs dat onze speed wel aanwezig was. In de wedstrijd zelf geraakten de wagens na een halfuur betrokken in een incident dat gevolgen had voor de wegligging van de Porsches en konden ze nooit echt meer de snelle chrono’s op de tabellen zetten. Een vierde plaats in het algemene klassement en een podiumplaats in de Porsche Endurance Trophy Benelux is een magere troost, maar gezien de omstandigheden het hoogst haalbare. Waar ik wel zeer tevreden over ben, is dat de Balance of Performance goed zat. We hadden een spannende wedstrijd die een verdiende winnaar opleverde. Namens het hele Belgium Racing team feliciteer ik dan ook Jan Lauryssen die zijn allereerste Belcar-zege boekte.”

Dylan Derdaele – Michael Cool

“Het was een lastige wedstrijd om vanuit de pitbox te volgen”, erkent teamchef Jan Gabriëls. “Koen en Michael kenden een goede start, maar na 25 minuten wedstrijd volgde een neutralisatie en bij de herstart nadien liep het mis. Koen maakte een inschattingsfoutje, misremde zich en kwam vervolgens in aanraking met de auto van Michael, die contact maakte met de bandenmuur. Nadien zou Michael rondgetikt worden door een andere tegenstander, waarbij de radiator beschadigd raakte. De monteurs leverden uitstekend werk door op een goede tien minuten de radiator te herstellen en zo konden Dylan en Michael toch nog enkele punten sprokkelen voor het kampioenschap. Koen en Jos werkten de wedstrijd af met een gehavende stuurinrichting, waardoor ze nooit echt meer op het scherp van de snee konden strijden. Ze sleepten voor de tweede race op rij een vierde plaats uit de brand, tevens goed voor een podiumplaats in de Porsche Endurance Trophy Benelux. We hebben nu meer dan twee maanden tijd om de volgende race voor te bereiden en die staat met rood omcirkeld op onze kalender: de 24 Hours of Zolder. Precies tien jaar geleden begon onze succesreeks van vier overwinningen op rij. We zijn bijgevolg meer dan ooit gebrand op een vijfde algemene zege en de Porsche 911 GT3 Cup lijkt opnieuw het ideale strijdwapen te zijn daarvoor!”

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship en de Porsche Endurance Trophy Benelux is de 24 Hours of Zolder, op 26 en 27 augustus 2023.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!