Belgium Racing ambitieus naar opener Porsche Carrera Cup Benelux 2021!

Na een afwezigheid van één seizoen, tekent het Limburgse Belgium Racing opnieuw present in de Porsche Carrera Cup Benelux. De tweevoudige kampioen gaat met Dylan Derdaele en Nicolas Saelens op jacht naar de titels in de Pro-klassering en de Pro-Am-rangschikking. De nieuwste iteratie van de Porsche 911 GT3 Cup is het uitgekozen strijdwapen in de snelste merkencup van de Benelux die deze week van start gaat in het Belgische Spa-Francorchamps, in de marge van het wereldkampioenschap uithouding.

“Belgium Racing staat aan de vooravond van een bijzonder druk seizoen met de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup als speerpunt”, vertelt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “We ontvingen de nieuwe wagens enkele weken geleden en dit weekend is er al de eerste wedstrijd, maar die strakke planning zorgt ervoor dat iedereen gefocust is. Voor ons team betekent de Porsche Carrera Cup Benelux tevens een terugkeer naar de internationale scene, want alle meetings worden verreden in het programma van prominente kampioenschappen als het FIA WEC en de DTM. Overal waar we aan de start verschijnen, ambiëren we de titel en dat is ook in de Porsche Carrera Cup Benelux 2021 het geval. De nieuwe Porsche 911 GT3 Cup is een grote stap vooruit ten opzichte van de vorige generatie, dus ik kijk uit naar felbevochten races.”

“Er is een knap deelnemersveld van om en bij de 20 wagens, met een mooie mix tussen oude bekenden en jonge wolven”, vertelt voormalig kampioen Dylan Derdaele. “Die variatie is leuk en biedt ons als rijders een uitdaging. Het is voorlopig nog moeilijk om de onderlinge waardeverhoudingen in te schatten, maar ik verwacht eigenlijk dat er dit jaar heel wat kandidaten voor de algemene zege zullen zijn. Het zal er, nog meer dan anders, op aan komen regelmaat aan de dag te leggen en foutloos te blijven. In een monomerkencup kan je je als rijder niet verbergen, aangezien iedereen met hetzelfde materiaal aan de start staat. De uitgelezen kans dus om je talent in de verf te zetten!”

Ook voor Nicolas Saelens wordt het een blij weerzien met de Porsche Carrera Cup Benelux. “In 2019 schopte ik het tot vicekampioen in mijn klasse en dit jaar wil ik de allergrootste beker. Ik kijk er naar uit om opnieuw te racen op het scherp van de snee en ben benieuwd hoe de nieuwe Porsche 911 zich gedraagt in raceomstandigheden. Het zal bovendien ook een kwestie zijn van de raceweekends goed in te delen, want ondanks dat dit seizoen zes meetings telt, rijden we op zes verschillende circuits. Beginnen doen we dit weekend in Spa; gekend terrein, maar ook weer niet. Het is immers al meer dan een jaar geleden dat ik nog een wedstrijd betwist heb in Spa! Mijn hoofddoel dit weekend is om punten te scoren, aan de afstelling van de wagen te werken en met een goed gevoel huiswaarts te trekken. Ik weet dat Belgium Racing alles in het werk stelt om goed voorbereid aan de start te verschijnen en ikzelf heb de afgelopen maanden ook flink getimmerd aan mijn conditie. Laat de start van de eerste race dus maar komen!”

Er staan voor de openingsmeeting van de Porsche Carrera Cup Benelux twee manches van telkens 30 minuten + 1 ronde op het programma. Het startschot voor de eerste sprint wordt vrijdagnamiddag gegeven om 16u25, terwijl race 2 start op zaterdagochtend om 10u50.

Kalender Porsche Carrera Cup Benelux 2021
29 april-1 mei: Spa-Francorchamps
14-16 mei: Red Bull Ring (Oostenrijk)
9-11 juli: Circuit Zandvoort (Nederland)
6-8 augustus: Circuit Zolder
17-19 september: TT Circuit Assen (Nederland)
1-3 oktober: Hockenheimring (Duitsland)

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!