Belgium Racing trekt ambitieus naar Assen!

Belgium Racing zet dit weekend koers richting de Nederlandse provincie Drenthe. Op het befaamde TT Circuit in Assen staat namelijk de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship 2020 op het programma. In de marge van de DTM-meeting op de Cathedral of Speed werkt het Belgische Kampioenschap uithouding twee races af. Regerend kampioen Belgium Racing tekent present met een enkele Porsche 911 alsook de Lamborghini Huracán Super Trofeo waarmee het team vorig jaar op het Nederlandse circuit de Belgische titel veroverde.

Zoals eerder aangekondigd geen drie, maar twee wagens voor Belgium Racing bij de buitenlandse uitstap voor het Belcar Endurance Championship. “De wagen van Glenn Paenen en Jan Ooms blijft inderdaad aan de kant bij de manche in Nederland”, bevestigt Belgium Racing teamchef Jan Gabriëls. “Na de vele kalenderwijzigingen ten gevolge van de gezondheidscrisis, bleek het voor Glenn en Jan niet langer mogelijk om professionele programma’s te combineren met de autosport. Onze focus ligt nu volledig op de Porsche #97 en de Lamborghini.”

Ook op de enige aanwezige Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup werd er echter een aanpassing doorgevoerd aan de bezetting. Aangezien Koen Wauters verhinderd is, moet hij de trip naar Nederland aan zich voorbij laten gaan. Broer Kris is echter gebrand op een goed resultaat. “In Zolder moesten we nog tevreden zijn met de tweede plaats, maar in Assen wil ik op het podium aan mijn beide zijden een tegenstander zien staan”, lacht de Pulse Secure-rijder. “De wagen is goed, het team is ervaren en ik voel dat de snelheid er is om één plaatsje beter te doen en de zege na te jagen.”

Op de Lamborghini zien we echter wel het vaste duo Dylan Derdaele/Nicolas Saelens aantreden. Zij houden goede herinneringen over aan het TT Circuit in Assen. “Vorig jaar was de manche in Assen de laatste afspraak van het seizoen. We mochten er bovendien onze allereerste Belcar-titel vieren en daardoor zal ik dat weekend niet snel vergeten”, aldus Nicolas Saelens. 

“Ditmaal staan we nog maar aan het begin van het seizoen en al zijn onze ambities resoluut opnieuw de titel, toch vergt dat een iets andere aanpak. Er zijn bovendien twee wedstrijden te verrijden, een sprintrace van één uur en de dag nadien een endurancerace over twee uur. Het zal niet eenvoudig worden, maar we mikken absoluut tweemaal op de zege in onze klasse en daarnaast willen we ook in de algemene ranking met zoveel mogelijk punten naar ons land terugkeren. Assen is een circuit dat de Lamborghini wel lijkt te liggen en ik hou er zelf ook wel van. Daarnaast ben ik een MotoGP-liefhebber en ik herinner me in het bijzonder nog een wedstrijd met Valentino Rossi in Assen. Zelf kunnen rijden op het TT Circuit is daarom voor mij nog dat tikkeltje extra bijzonder!”

“Een titel in het buitenland vieren, is altijd speciaal en ik kijk er dus naar uit om opnieuw te racen in Assen”, bevestigt Dylan Derdaele. “Voor mij wordt het overigens de tweede trip richting onze noorderburen op korte tijd, want twee weken geleden kwam ik nog in actie in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op Circuit Zandvoort. Ik won mijn beide races en vertrok dus met een goed gevoel. Laat ons zeggen dat we met dezelfde ambitie opnieuw de grens oversteken, al verwacht ik dat we in het algemene klassement niet meteen een vuist zullen kunnen maken tegen de CN Prototypes. Het is echter belangrijk constant te zijn en punten te sprokkelen; we gaan onze huid dan ook duur verkopen!”

Het programma op vrijdag bestaat uit de vrije trainingen en de kwalificaties. Op zaterdag wordt om 11u20 het startschot gegeven voor de sprint van één uur, terwijl op zondag het Belcar Endurance Championship vanaf 16u35 het DTM-weekend in Assen afsluit met een race over 120 minuten.

persbericht Belgium Racing

Kalender Belcar Endurance Championship 2020 

  • 9 augustus: Belcar Race Day (Zolder)
  • 4-6 september: Assen DTM
  • 3-4 oktober: Zolder American Festival NASCAR
  • 17 oktober: Zolder DTM
  • 18 oktober: Zolder DTM
  • 5, 7-8 november: 24 Hours of Zolder
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!