Belgium Racing vertrouwt op Porsche-armada

Belgium Racing zet in 2018 opnieuw vol in op een programma in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en het Belcar Endurance Championship. Het Limburgse team besteedt daarenboven speciale aandacht aan de 24 Hours of Zolder, de wedstrijd die de troepen van Patric Derdaele en Jan Gabriëls viermaal op rij wonnen – een unicum. Vanzelfsprekend blijft Porsche het uitverkoren strijdwapen voor Belgium Racing, waarbij het team zich ontfermt over maar liefst zes exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup, type 991.

“De afgelopen winter investeerden we stevig in nieuw materiaal”, vertelt teameigenaar Patric Derdaele. “Niet alleen arriveerden er enkele nagelnieuwe exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup van de allerlaatste generatie in onze atelier, ook besloten we een nieuwe vrachtwagen en trekker aan te schaffen. Belgium Racing heeft een naam hoog te houden en dat is precies wat we van plan zijn dit seizoen.”

In de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux mikt Belgium Racing op niets minder dan de titel. Daarvoor schuift het drie Porsche 991 Mk. 2 naar voor, waarvan twee exemplaren uitkomen in de hoogste klasse en één in klasse B. “Ikzelf viseer in 2018 een tweede algemene titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux nadat ik het kampioenschap in 2016 won en vorig jaar afsloot als vicekampioen”, legt Dylan Derdaele uit. “Daarnaast promoveert mijn teamgenoot Glenn Van Parijs van klasse B naar de snelste divisie, nadat hij afgelopen seizoen bij zijn debuut meteen de klassetitel pakte. Tot slot is er nog een derde wagen voor Nicolas Saelens. Hij proefde vorig jaar reeds van het kampioenschap en betwist nu het volledige seizoen in klasse B.”

Naast de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux staat ook het Belcar Endurance Championship wederom op het programma. Dit jaar is er bovendien de komst van de Porsche Endurance Trophy Benelux, een apart klassement binnen Belcar voor Porsches. Belgium Racing heeft één wagen ingeschreven op jaarbasis met als vaste rijder Dylan Derdaele. Samen met zijn Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-teamgenoot Glenn Van Parijs zegevierde de Limburger in de openingsmanche eerder deze maand te Circuit Zolder. “De snelste tijd van alle Porsches bij de trainingen en hetzelfde verhaal bij de kwalificaties om vervolgens als winnaars in onze klasse de race af te sluiten. Het seizoen kon wat mij betreft niet beter gestart zijn”, vertelt Dylan Derdaele breed glimlachend. “We leiden daardoor ook in de tussenstand in Belcar 1 en in de Porsche Endurance Trophy Benelux.”

“Onze ambitie is om elke race bovenaan het podium te staan in onze klasse en wie weet op die manier te kunnen meedingen naar de algemene titel”, valt teamchef Jan Gabriëls zijn rijder bij. “Dat laatste hebben we echter niet zelf in de hand, gezien de reglementen voorschrijven dat de prototypes heel wat sneller kunnen rijden dan wij. We gaan onze huid echter duur verkopen!”

Belgium Racing is nog op zoek naar snelle rijders om Dylan Derdaele te flankeren in het Belcar Endurance Championship. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Dylan Derdaele via [email protected]. Daarnaast beschikt het team over enkele extra Porsches welke ingezet kunnen worden bij races op individuele aanvraag, bij speciale evenementen en bij trackdays.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!