BENJAMIN ABELOOS MET FORD AB AUTOMOTIVE AAN DE START IN 2022!

Voor wat het komende jaar het vijfde seizoen wordt van de Ford Fiesta Sprint Cup tellen we alvast een nieuwkomer en dat is Benjamin Abeloos! ‘Rookie’ Benjamin Abeloos zal er de kleuren verdedigen van Ford AB Automotive en alzo krijgen we meteen een vierde Ford-verdeler voor het Ford Dealer Team Championship!

Het is niet de eerste keer dat de naam van Benjamin Abeloos tersprake komt in het kader van de Ford Fiesta Sprint Cup. Tijdens de vrije trainingen van het Supercar Madness-weekend maakte hij immers al kennis met de Ford Fiesta Sprint Cup.

“Daar is de bal aan het rollen gegaan,” blikt Benjamin terug op die eerste ronden achter het stuur van een Fiesta ST-Line in Cup-versie. “De interesse was er al een hele tijd, maar de Pandemie vergemakkelijkte geenszins mogelijke plannen om daadwerkelijk mee te gaan doen. Via contacten met de organisatie van de Ford Fiesta Sprint Cup is dan dit jaar het idee ontstaan om alvast eens te gaan testrijden en Jurgen Evers van EJ Automotive werd bereid gevonden voor de vrije trainingen een auto in gereedheid te brengen. De drie Zolderse vrije trainingen volstonden om mij helemaal verkocht te krijgen en stond mijn besluit vast dat ik zou meedraaien in de Ford Fiesta Sprint Cup!”

Als Ford-verdeler, met vestigingen in Vilvoorde en Schaarbeek, lag het voor de hand dat Benjamin zou aantreden onder de vlag van Ford AB Automotive. Een juiste ontleding van wat er zowel financieel als structureel nodig is in zo’n merkencup, deed hem ingaan op het aanbod van Alnimax voor de aankoop van de ex-Maxim De Witte Fiesta.

“Een eerste keuze was inderdaad het kunnen beschikken over een eigen rijklare auto, hetgeen je toelaat zelf te kunnen plannen wanneer er kan testgereden worden, de auto te gebruiken voor promotionele doeleinden,” licht Benjamin toe. “Ik heb mij hierbij ook laten adviseren door Geoffrey Vanspringel, die ik als Ford-collega goed ken, waarmee ik een vertrouwensband heb en die, uiteraard, met vier jaar Fiesta Cup op de teller kan terugvallen op heel wat ervaring in dit specifieke vak. Voor mij en voor Ford AB Automotive is alles nieuw.”

Om te mogen testrijden gedurende zo’n officiële meeting, diende Benjamin vooreerst te slagen in het RACB-examen. Met de vergunning op zak mocht hij zich daarop opmaken voor die allereerste, vaak nog voorzichtige rondjes, samen in het woelige pak met Belgische en Nederlandse Fiesta’s.

“Het wordt een sprong in het diepe,” lacht Benjamin over wat hem nu te wachten staat. “Uiteraard gaan we ter voorbereiding van mijn eerste races uitvoerig testrijden, zoals vandaag op Circuit Zolder en komende week op Circuit Zandvoort.  Die testkilometers moeten mij toelaten de auto onder de knie te krijgen, leren omgaan met de datagegevens en hoe we de auto perfect kunnen afstellen. Op basis van die kennis moet het mogelijk zijn om in de eerste meeting, ook op Circuit Zandvoort, een plek op te eisen in de middenmoot van het veld en dan verder te evolueren en aansluiting te vinden met de kopgroep. Ik besef natuurlijk dat ik tegenover bepaalde andere vaste waarden als een échte Rookie aan de start verschijn! Ik kijk er echt naar uit en voor mij kan het vijfde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup niet vlug genoeg beginnen!”

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!