Bentley stopt GT3-programma na Kyalami

Ook Bentley maakte vandaag bekend dat het alle activiteiten van zijn officiële GT3-programma zal beëindigen aan het einde van 2020. Hierdoor komt er na zeven jaar een einde aan de Bentley Continental GT3, het Britse automerk wil niet langer investeren in een programma dat volledig kan rekenen op fabrieksondersteuning wereldwijd. 

Alle contracten met de fabriekspiloten zullen na 2020 opgezegd worden, Bentley laat wel de mogelijkheid nog open voor privéteams die volgend jaar nog met de wagens zouden willen racen. Tijdens de 9 Hours of Kyalami zullen de fabrieksrijders voor een laatste keer racen in de Intercontinental GT Challenge powered by Pirelli. M-Sport zal twee wagens inzetten waaronder die van titelkandidaten Maxime Soulet, Jordan Pepper en Jules Gounon.

Paul Williams, directeur motorsport van Bentley

“Hoewel het altijd triest is wanneer een autosportprogramma zijn natuurlijke afloop heeft, zullen we hier allemaal met dezelfde trots op terugkijken als naar de successen van de jaren 1920 en naar de Speed ​​8 die Le Mans won. Het is een fantastisch hoofdstuk in onze geschiedenis maar elk hoofdstuk moet eindigen om plaats te maken voor een nieuw hoofdstuk.”

“Maar eerst moeten we ons concentreren op Kyalami. We hebben alle zes fabrieksrijders voor de laatste keer weer bij elkaar; we hebben Max, Jules en Jordan die een reële kans op de titel maken; en we zijn klaar om aan te tonen dat de Continental GT3 nog steeds in staat is om op het hoogste niveau te concurreren.”

De 9 Hours of Kyalami vinden plaats op 10 en 12 december, fans kunnen de race van Bentley volgen op sociale media door te zoeken op @BentleyRacing op Twitter en @BentleyRacingOfficial op Instagram.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!