Bentley stopt GT3-programma na Kyalami

Ook Bentley maakte vandaag bekend dat het alle activiteiten van zijn officiële GT3-programma zal beëindigen aan het einde van 2020. Hierdoor komt er na zeven jaar een einde aan de Bentley Continental GT3, het Britse automerk wil niet langer investeren in een programma dat volledig kan rekenen op fabrieksondersteuning wereldwijd. 

Alle contracten met de fabriekspiloten zullen na 2020 opgezegd worden, Bentley laat wel de mogelijkheid nog open voor privéteams die volgend jaar nog met de wagens zouden willen racen. Tijdens de 9 Hours of Kyalami zullen de fabrieksrijders voor een laatste keer racen in de Intercontinental GT Challenge powered by Pirelli. M-Sport zal twee wagens inzetten waaronder die van titelkandidaten Maxime Soulet, Jordan Pepper en Jules Gounon.

Paul Williams, directeur motorsport van Bentley

“Hoewel het altijd triest is wanneer een autosportprogramma zijn natuurlijke afloop heeft, zullen we hier allemaal met dezelfde trots op terugkijken als naar de successen van de jaren 1920 en naar de Speed ​​8 die Le Mans won. Het is een fantastisch hoofdstuk in onze geschiedenis maar elk hoofdstuk moet eindigen om plaats te maken voor een nieuw hoofdstuk.”

“Maar eerst moeten we ons concentreren op Kyalami. We hebben alle zes fabrieksrijders voor de laatste keer weer bij elkaar; we hebben Max, Jules en Jordan die een reële kans op de titel maken; en we zijn klaar om aan te tonen dat de Continental GT3 nog steeds in staat is om op het hoogste niveau te concurreren.”

De 9 Hours of Kyalami vinden plaats op 10 en 12 december, fans kunnen de race van Bentley volgen op sociale media door te zoeken op @BentleyRacing op Twitter en @BentleyRacingOfficial op Instagram.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!