Bert Longin: “Een zo goed mogelijke uitgangspositie veroveren”

Volgend weekend wordt in het kader van de American Festival Nascar Finals op Circuit Zolder de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship 2019 afgewerkt. Na hun overwinning in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder trekken Bert Longin en Christoff Corten met de #11 Krafft Racing Norma als kampioenschapsleider richting Zolder, met de vaste bedoeling om voor de finale – later deze maand in Assen – en zo goed mogelijke uitgangspositie te veroveren.

Zeven punten voorsprong in de algemene Belcar-tussenstand, 12,5 eenheden in de Belcar 1-klasserangschikking: dat is de situatie van de Krafft Racing Norma aan de vooravond van de voorlaatste Belcar-meeting van het seizoen. Positief, uiteraard, maar Longin en Corten zijn er niet de rijders naar om op hun lauweren te rusten.“De grootste fout die we kunnen maken is denken dat het wel los zal lopen”, weet Bert Longin. “Want je zal altijd zien dat het net op die momenten is dat alles tegenslaat. Daarom willen we deze laatste race van het seizoen op Circuit Zolder tot in de puntjes voorbereiden.”

Te beginnen met een uitgebreide test op donderdag, iets wat vooral Christoff Corten goed uitkomt. “Klopt”, stelt de Tienenaar. “Sinds de 24 uur van Zolder begin augustus heb ik immers niet meer gereden. Het is altijd handig om voor de start van dit belangrijk weekend nog eens achter het stuur te kruipen. Kwestie van opnieuw in het ritme te geraken.”

Het is nog niet duidelijk wie van het duo zaterdagavond de kwalificaties zal afwerken – Bert Longin is die dag ook actief in de Ford Fiesta Cup in Francorchamps – maar de rijders van Krafft Racing zijn niet van plan om de tijdstrainingen als verplichte oefening af te doen. “De pole levert een punt op”, stelt Longin grijnzend. “En als er één ding is wat ik in mijn jaren in de racerij heb geleerd, is dat ieder punt telt. We zullen dus ons best doen om ook dat op zak te steken.”

De race van 125 minuten vormt uiteraard de hoofdbrok van het weekend. Een wedstrijd die Longin en Corten met een duidelijk afgelijnd doel zullen aanvangen. “We willen in een zo goed mogelijk positie naar Assen kunnen trekken”, legt Longin uit. “Kwestie van daar controlerend te kunnen rijden. De beste manier om dat te verwezenlijken is in Zolder te winnen, natuurlijk. Maar mocht dat niet lukken, dan blijven we realistisch en gaan we voor de punten.”

“Ja, we zullen met het ‘koppeke’ moeten racen”, besluit Corten. “Strak rijden, ons focussen op onze eigen race, ons niet bezighouden met wat de anderen doen. Welk weersomstandigheden ik het liefste zou hebben? Droog, al was het maar omdat dat aangenamer is voor de toeschouwers. Maar ook in de regen komen we goed uit de voeten, dus veel zal dat niet uitmaken.”

De vrije trainingen voor het Belcar Endurance Championship worden dit weekend op zaterdagochtend (9u05) afgewerkt, met de kwalificatiesessie ’s namiddags om 15u25. De race van 125 minuten start net voor de seizoensfinale van de NASCAR Whelen Euro Series, op zondag om 12u50.

Bron: Racemail Press

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!