Bert Longin en Christoff Corten winnen in Spa-Francorchamps

Bert Longin en Christoff Corten hebben op uitstekende wijze gerevancheerd voor de pech bij de vorige wedstrijd te Circuit Zolder. Bij de enige race van de Norma Driver Trophy Benelux 2019 in Spa-Francorchamps triomfeerde het Vlaams-Brabantse duo op hun Norma M20 FC #11 van het Franse Krafft Racing. Deldiche Racing by JTB legde beslag op de twee overige podiumplaatsen, met het exemplaar #111 van Luc De Cock/Tim Joosen/Tim Verbergt voor de bolide #110 van Sam Dejonghe/Tom Boonen/Thomas Piessens.

Deldiche Racing by JTB nam in de aanvangsfase de wedstrijd in handen. Tom Boonen vertrok vanaf de pole en behield die uitgangspositie na de start. Toen hij het stuur doorgaf aan teamgenoot Thomas Piessens, ontstond er echter een brandje aan boord van de Norma, met enkele minuten tijdsverlies tot gevolg. Ook bij de zusterwagen liepen de pitstops niet geheel volgens plan, waardoor de Krafft Racing Norma M20 FC van Bert Longin en Christoff Corten vooraan plots enkel de Russell Racing by PK Carsport Norma M20 FC van Hans Thiers/Frank Thiers/Jeffrey Van Hooydonk/Gilles Magnus als directe concurrent had. Laatstgenoemde wagen dook echter onder de normtijd met een drive-through penalty tot gevolg. Hierdoor werden de beide Deldiche Racing by JTB Norma’s gepromoveerd naar een podiumplaats en slaagde Sam Dejonghe erin om de leidersplaats in de tussenstand over te nemen van Jeffrey Van Hooydonk.

Reeds voor de start van de wedstrijd over 180 minuten waren de ambities van Bert Longin duidelijk: “we wilden deze race echt winnen om enerzijds te bewijzen dat we er na de pech in Zolder stonden en anderzijds met vertrouwen te kunnen toeleven naar de belangrijkste race van het jaar, de 24 Hours of Zolder. We hebben vandaag gevochten als leeuwen en ik heb daarbij zeer lang in de wagen gezeten. We anticipeerden op een neutralisatie, maar die bleef uit. Bij de eerste pitstop ben ik blijven zitten voor een tweede stint, waarna Christoff na de laatste pitstop het stuur overnam en het werk op een sublieme wijze heeft afgerond.”

Ook een tevreden gezicht bij Norma Driver Trophy Benelux-coördinator Vincent Desschans,

“Het was een zware wedstrijd voor veel van onze deelnemers, met toch ook flink wat aanrijdingen. Alle Norma’s bleken echter betrouwbaar en zo kregen we een mooie winnaar in de vorm van Krafft Racing. Heel wat rijders waren overigens opgetogen om na driemaal Zolder eens in Spa-Francorchamps in actie te komen. Tijd nu om de voorbereidingen aan te vatten voor de race waar iedereen naar aftelt: de 24 Hours of Zolder!”

De 24 Hours of Zolder staan gepland op 10 en 11 augustus 2019. De woensdag voordien is er de ondertussen traditionele parade van Circuit Zolder naar het gemeentehuis in Heusden-Zolder, waarna op donderdag de eerste trainingen en Super Pole op het menu staan.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!