Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten leggen de lat hoog voor 2021!

Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten trekken met grote ambities richting de start van het Belcar Endurance Championship 2021. Hun geliefde #TheRocket11 kreeg niet alleen een nieuw kleedje, de bolide werd in de ateliers van Krafft Racing helemaal klaargestoomd voor twee belangrijke missies: de zege in de 24 uur van Zolder en de Belcar-titel!

Het heeft in deze coronatijden nogal wat voeten in de aarde gehad, maar Bert Longin is er de afgelopen maanden toch in geslaagd om zijn troetelproject op de sporen te krijgen. Ook in 2021 doet de zesvoudige winnaar van de 24 Uur van Zolder samen met zoon Stienes en Christoff Corten een gooi naar de nationale titel in de enduranceracerij.

“Wij hebben de eer en het genoegen om met fantastische partners te kunnen samenwerken”, stelt Bert Longin, vorige week met de PK Carsport-Audi en samen met Peter Guelinckx nog winnaar in de GT2 European Series. “Mensen met een grote passie voor auto’s en autosport. En neen, ook zij hebben het de afgelopen maanden niet makkelijk gehad. Bedrijfleiders hadden wel iets anders aan hun hoofd dan een raceproject te steunen. Maar door al vanaf de eerste weken van deze coronacrisis open kaart te spelen en samen naar oplossingen te zoeken, zijn al onze partners ons blijven steunen.”

Longin is dan ook vastbesloten om die samenwerking te bekronen met het hoogst mogelijke: de Belcar-titel. “We zullen dit seizoen hyperprofessioneel aanpakken”, legt de Leuvenaar uit. “Het is nog koffiedik kijken om te weten wie onze sterkste tegenstander wordt, maar eigenlijk doet dat er niet toe. We gaan uit van onze eigen sterkte. Ik wil heel graag alleen recordhouder worden in de 24 Uur van Zolder. Met sterke rijders als Stienes en Christoff naast me moet dat lukken.”

Met #TheRocket11, een Norma-prototype uit de ateliers van het Franse Krafft Racing, komt het trio uit in de Belcar Proto-divisie, de hoogste van de drie divisies in het wat herschikte Belcar Endurance Championship. “Ons team leerde twee jaar geleden de Belcar kennen, en we hadden onmiddellijk door dat dit een kampioenschap van hoog niveau is”, aldus Stéphane Krafft. “Onze rijders verdienen dan ook de allerbeste bolide. Het is een hele eer om met Bert samen te werken, en het zou ongelooflijk zijn mochten we hem dit jaar een zevende zege in de 24 Uur van Zolder kunnen bezorgen.”

Dat hoogtepunt van het seizoen staat dit jaar begin juli op het programma. “In wezen verandert dat weinig in vergelijking met een weekend in augustus”, weet Stienes Longin. “Misschien zullen we minder last hebben van een of ander warmteonweer, en zijn er iets lagere temperaturen, maar dat zal het zo ongeveer zijn.”

Christoff Corten deelt de mening van zijn teamgenoot, en samen hopen ze op één ding: “Dat er opnieuw toeschouwers kunnen aanwezig zijn”, klinkt het in koor. “Die fans, de genodigden, de hele ambiance, die maken toch de 24 Uur tot wat ze zijn: een groot feest van de autosport.”

Het Belcar Endurance Championship start op 9 mei in Zolder, waarna nog meetings volgen in het Duitse Hockenheim en Spa-Francorchamps. Na de 24 uur worden in het najaar nog twee races in Zolder afgewerkt. 

“Het wordt niet eenvoudig, maar we zijn vast van plan om er een schitterend seizoen van te maken”, besluit een vastberaden Bert Longin. “Al is het maar om iedereen die ons en de autosport is blijven steunen van ganser harte te bedanken.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!