Bert Longin wil als eerste zeven keer 24 uur van Zolder winnen

Op 25 en 26 september staat het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship op het programma: de 24 Uur van Zolder. Na een zege in 2019 kan Bert Longin dit jaar de eerste rijder worden die de Limburgse enduranceklassieker zeven keer op zijn naam schrijft. Op #TheRocket11 Krafft/PK Carsport Norma krijgt hij net zoals twee jaar geleden het gezelschap van Stienes Longin, Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi.

“Never change a winning team”, stelt Bert Longin met een brede glimlach, als we hem naar zijn voorbereiding op de editie 2021 van de 24 Uur van Zolder vragen. “We hebben deze keer echt alles uit de kast gehaald om de perfecte voorbereiding af te werken. Want ik wil die zevende zege.”

Longin moet het zegerecord voorlopig nog delen met Marc Goossens en Anthony Kumpen. Maar als het van die laatste afhangt, niet voor lang meer. “Ik ga Bert inderdaad helpen om die zevende zege te veroveren”, grijnst de teambaas van PK Carsport. “Sinds kort ontfermt PK Carsport zich over twee Norma’s, waaronder ook het exemplaar van Krafft, de wagen waarmee Bert dit seizoen onderweg gaat. We hebben die wagen in de aanloop naar de 24 Uur volledig gestript en opnieuw opgebouwd, iets wat we eigenlijk ook al voor de vorige Belcar-races hadden willen doen, maar door tijdsgebrek bleek dat toen niet mogelijk.”

“Niet alleen de wagen zal dus tiptop in orde zijn, maar ook de rijders”, vult Bert Longin aan. “Onze voorbereiding op de Zolderse 24 uur hebben we aangepakt alsof het een grote internationale wedstrijd zou zijn, genre 24 uur van Spa. Niets willen we aan het toeval overlaten. Niet de fysieke voorbereiding, niet de voeding, niet de rustperiodes, niet de strategie. Alles is volledig uitgekiend. We staan nu er nu sterker voor dan twee jaar geleden, toen we de 24 Uur wonnen.”

Net zoals in 2019 gaat Bert Longin onderweg met zoon Stienes, Christoff Corten en Giorgio Maggi. “En we willen uiteraard opnieuw winnen!”, klinkt het daar in koor.  Voor Corten was 2019 al de tweede overwinning in de 24 Uur van Zolder, voor Maggi en Longin jr. de maidenzege. “We weten nu hoe het moet”, vult de jonge Leuvenaar lachend aan. “Dat kan alleen maar een voordeel zijn.”

“Ik kan me geen betere teammaats voorstellen”, besluit Bert Longin. “Jong, maar toch al heel ervaren. Alle drie zijn ze de afgelopen seizoen serieus gegroeid, en weten ze hoe ze een race als de 24 Uur van Zolder moeten aanpakken. Zeker in een wedstrijd van lange adem speelt dat een heel belangrijke rol. Laat de 24 Uur maar komen. Wij zijn er klaar voor.”

Op donderdag 23 september wordt de startgrid voor de 24 uur van Zolder bepaald. De 90 minuten durende Superpole-sessie begint om 18u55. De 24 uurs-race begint op zaterdagnamiddag om 16 uur. 

Racemail Press team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!