Bewogen Belcar-start voor PK Carsport-duo Bert en Stienes Longin

Bert en Stienes Longin legden bij de eerste manche van het seizoen 2024 van het Belcar Endurance Championship beslag op een derde plaats. Het duo van de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 had hoogstwaarschijnlijk hoger kunnen eindigen, maar wedstrijdomstandigheden en een leegloper in de slotfase verhinderden dat.

Eindelijk weer actie voor de PK-Carsport troepen van Anthony Kumpen. Het New Race Festival loste de verwachtingen van de seizoensopener helemaal in. Bij de kwalificaties was Stienes Longin er in geslaagd om de Audi R8 LMS GT2 van de regerende Belcar-kampioenen op pole te zetten, en bij de start wist Bert Longin die pole te verzilveren.

BEC 2024 Belcar
Bert Longin

“Het was nochtans geen makkelijke start, want we moesten verplicht tegen zestig per uur komen aanrijden”, legt Longin sr. uit. “Daarvoor is onze eerste versnelling te laag, en de tweede te hoog. Maar het was niet mijn eerste start in Zolder, en op ervaring ben ik er in geslaagd om de Porsche van Belgium Racing achter me te houden.”

BEC 2024 Belcar

Dat deed Longin ook tot aan de verplichte rijderswissel, waarna Stienes het stuur overnam. “We verloren een plaatsje, ook al omdat we op hetzelfde setje banden bleven rijden”, legt Stienes uit. “Ik kon de Belgium Racing Porsche echter onder druk blijven zetten, maar een aanval inzetten zat er niet meteen in. Niet erg, want ik wist dat we voor het laatste half uur over nieuwe banden zouden beschikken. En dan konden we hard aanvallen.”

Maar autosport is onvoorspelbaar. En net toen Stienes zich opmaakte voor dat slotoffensief, werd de wedstrijd geneutraliseerd. Een Q1 Trackracing Porsche maakte daar maximaal gebruik van om naar de koppositie te wippen, zodat de gele Audi naar drie zakte. 

BEC 2024 Belcar

“Maar zelfs dat was geen probleem geweest”, stelt Stienes overtuigd. “Alleen: tijdens de neutralisatie merkte ik dat ik met een leegloper te maken kreeg. De druk verdween langzaam uit de band. Toen de race opnieuw werd vrijgegeven, was het me in de paar resterende ronden onmogelijk om tempo te ontwikkelen. Ik was al blij dat ik op de baan kon blijven. Uiteindelijk kwamen we toch nog als derde over de streep.”

“Hier had meer ingezeten”, besloot Bert Longin. “Dit hadden we altijd moeten winnen, en dat het door omstandigheden niet gelukt is, dat kost wat tijd om te verwerken. Maar we komen terug. We waren snel, dat moge duidelijk zijn, dus dat belooft voor het vervolg van het seizoen, wanneer Peter Guelinckx opnieuw van de partij kan zijn. Hier zijn we nog niet klaar mee.”

BEC 2024 Belcar
Bert Longin – Stienes Longin

De volgende Belcar-wedstrijd wordt van 21 tot 23 juni afgewerkt in het kader van de Truck Grand Prix in Zolder.

Foto’s met dank aan ©Frank Franssens!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!