BMW M Motorsport bedankt Martin Tomczyk voor tien geweldige jaren samen.

Na tien jaar samen gaan BMW M Motorsport en Martin Tomczyk (GER) aan het einde van het seizoen verschillende richtingen uit. De huidige BMW M fabrieksrijder gaat volgend jaar nieuwe uitdagingen aan. Hij trad eind 2011 toe tot BMW M Motorsport als regerend DTM-kampioen, speelde een leidende rol in BMW’s DTM-comeback in 2012 en werd een invloedrijk personage en een briljante vertegenwoordiger van het merk BMW in de jaren die volgden.

“Martin Tomczyk was een geweldige ambassadeur voor BMW M Motorsport op en naast het circuit, en daarvoor wil ik hem hartelijk bedanken”, aldus Mike Krack, hoofd van BMW M Motorsport. “Of het nu in de DTM, uithoudingsraces, de IMSA-serie of FIA WEC was, Martin vertegenwoordigde BMW M Motorsport in de hoogste categorieën en groeide uit tot een van de gezichten van het merk. Hoewel we nu een andere richting uitgaan, kijken we allemaal graag terug op onze tijd samen. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst!”

(c) BMW Motorsport – Martin Tomczyk (DE)

Tomczyk: “Het spreekt voor zich dat het jammer is dat mijn tijd bij BMW M Motorsport na tien jaar ten einde loopt. Als Beier is het altijd een hele eer geweest om voor een Beierse fabrikant te rijden. Ik heb een geweldige tijd gehad, ik heb met fantastische raceauto’s gereden in enkele van de grootste races ter wereld en heb een paar successen gevierd. Veel dank aan iedereen die me op deze reis heeft vergezeld! Nu kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging.”

(c) BMW Motorsport – Martin Tomczyk

BMW M Motorsport en Tomczyk begonnen hun reis samen eind 2011 toen hij zich aansloot als de pas gekroonde DTM-kampioen om het jaar daarop een leidende rol op zich te nemen in de DTM-comeback van het merk. Aan het stuur van de BMW M3 DTM eindigde hij drie keer op het podium en eindigde als achtste in het rijdersklassement in 2012. Hij vertegenwoordigde BMW M Motorsport in de toerwagenserie tot 2016. Na een seizoen in de IMSA-serie, nam Tomczyk deel aan de FIA WEC en de 24 uur van Le Mans (FRA) in een BMW M8 GTE in 2018 en 2019. Zijn grootste successen vierde hij aan het stuur van de BMW M6 GT3 tijdens de endurance-klassieker op de Nürburgring (GER), waar hij eindigde op de podium op de derde plaats in 2020 en op de tweede plaats in 2021.

(c) BMW Motorsport – Nürburgring 2021

Bron: BMW M Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!