BMW M Motorsport: Sterke line-up voor seizoen 2022.

BMW M Motorsport rekent op continuïteit in het coureursaanbod voor het seizoen 2022. De komende maanden zullen 19 BMW M-fabriekscoureurs over de hele wereld strijden in de nieuwe BMW M4 GT3 voor een reeks BMW M Motorsport-teams, en zullen ook een sleutelrol spelen in de testfase voor de nieuwe BMW M LMDh. Alle 19 coureurs zijn al bekende gezichten van voorgaande jaren in de BMW M Motorsport-familie. Hun ervaring en klasse zijn vooral cruciaal voor de vele nieuwe uitdagingen waarmee BMW M Motorsport wordt geconfronteerd.

“2022 is een jaar van talloze nieuwe uitdagingen voor BMW M Motorsport – dus het was des te belangrijker voor ons om te rekenen op ervaring, klasse en continuïteit bij het selecteren van de BMW M-fabrieksrijders”, zegt Franciscus van Meel, CEO van BMW M GmbH . “In het komende seizoen zal de nieuwe BMW M4 GT3 voor het eerst de strijd aangaan met de allerbeste tegenstanders in de grootste GT-races ter wereld. De ontwikkeling en het testen van onze BMW M LMDh vordert gestaag, met als doel om te strijden voor algemene overwinningen bij de grote klassieke races in de IMSA-serie vanaf 2023. Voor dit belangrijke project hebben we coureurs nodig die BMW M Motorsport, de auto’s, de ingenieurs, de raceseries en circuits, en die zich volledig kunnen concentreren op het regelmatig halen van de best mogelijke prestaties uit het totaalpakket. We zijn ervan overtuigd dat we met onze line-up klaar zijn voor het seizoen 2022.”

(c) BMW M Motorsport

Details over de toewijzing van coureurs voor de relevante BMW M Motorsport-teams en raceseries worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

De line-up van de BMW M Motorsport-coureurs omvat niet langer Martin Tomczyk en Maximilian Günther (beiden GER). Tomczyk heeft zijn racecarrière stilgelegd en gaat nieuwe professionele uitdagingen aan, terwijl Günther voor Nissan strijdt in het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. BMW M Motorsport wil beide coureurs bedanken voor de tijd die ze samen hebben doorgebracht.

Bron: BMW M Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!