BMW M Team maakt line-up bekend voor de 24 Hours of Daytona

Vandaag maakte BMW M Team RLL de line-up bekend voor de seizoensopener van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2022. Bij het debuut van de nieuwe BMW M4 GT3 in de eveneens nieuwe GTD PRO-categorie, er zullen twee sterke kwartetten BMW M-fabrieksrijders strijden om het podium. Zes van de acht coureurs die in Daytona (VS) aan de start verschijnen, deden in 2021 ook mee aan de endurance-klassieker in de BMW M8 GTE.

In de #25 MOTUL BMW M4 GT3 zullen Connor De Phillippi, John Edwards (beiden VS), Augusto Farfus (BRA) en Jesse Krohn (FIN) om de beurt aan het stuur zitten; in de #24 auto zullen Philipp Eng (AUT), Sheldon van der Linde (RSA), Marco Wittmann (GER) en Nick Yelloly (GBR) in actie komen.

(c) BMW M Motorsport

De twee BMW M4 GT3’s zullen racen in de kleuren van MOTUL. Puma, al jarenlang officiële leverancier, levert nieuwe teamkleding voor het seizoen 2022. Het iconische M-ontwerp maakt zijn debuut op Daytona en zal gedurende het jaar te zien zijn in vele raceseries over de hele wereld.

Turner Motorsport neemt het op in de GTD-klasse met een BMW M4 GT3 in Daytona, waar professionele en amateurcoureurs de auto delen. De Amerikanen Bill Auberlen, Robby Foley, Michael Dinan en BMW M fabrieksrijder Jens Klingmann zullen de #96 auto delen.

(c) BMW M Motorsport

Mike Krack, head of BMW M Motorsport

“Het is nog geen twee maanden geleden dat we afscheid hebben genomen van de BMW M8 GTE op Petit Le Mans, en we bevinden ons al in de kritieke fase van de voorbereiding van het eerste grote IMSA-hoogtepunt voor de nieuwe BMW M4 GT3. Met onze coureurs die zullen strijden in de twee BMW M Team RLL BMW M4 GT3’s, hebben we gekozen voor snelheid en ervaring – zowel op Daytona als met de nieuwe auto. Bijna al onze BMW M-fabrieksrijders hebben al deelgenomen aan de 24 Hours of Daytona en zullen samenwerken om de perfecte set-up voor de BMW M4 GT3 te vinden op de International Speedway tijdens de ‘Roar before the 24’. Ik ben ervan overtuigd dat we zeer goed voorbereid zullen zijn om de GTD PRO-première van de IMSA-serie in te gaan. Ik kijk er ook naar uit om te zien hoe Turner Motorsport het doet in de GTD-klasse.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!