BMW M2 Cup nieuw Nederlands kampioenschap?

In juli kondigde V-Max Racing Management BV uit Breda aan dat de nieuwe BMW M2 Cup in 2021 van start zal gaan als een aparte divisie binnen de Supercar Challenge. Inmiddels blijkt de interesse zo groot, dat bekeken wordt of de BMW M2 Cup, net als de Ford Fiesta Sprint Cup en Mazda MX-5 Cup, als zelfstandig Nederlands kampioenschap van start kan gaan. 

De nieuwe BMW M2 Cup is een initiatief van V-Max Racing Management. Op basis van een eerste inventarisatie bij teams en rijders zijn inmiddels 15 auto’s gereserveerd, die eind oktober uitgeleverd kunnen worden.  

Organisator Dick van Elk van V-Max Racing Management is erg enthousiast over de BMW M2 Club Sport. “Ik heb in de loop der jaren natuurlijk in erg veel raceauto’s gereden. Toen ik tijdens een testdag op Zolder in de BMW M2 CS van JJ Motorsport plaatsnam heb ik me verbaasd over hoe compleet deze door BMW Motorsport gebouwde auto is. Een echte raceauto, voorzien van de motor, versnellingsbak, differentieel, wielophanging, Recaro P1300 Carbon stoel en airjacks van de BMW GT4 en op een technisch niveau afgewerkt alsof het een straatauto van BMW is. Zo heeft de auto zelfs airco, maar die wordt alleen gebruikt wanneer er geremd wordt, zodat je geen verlies aan power hebt. Werkelijk overal is over nagedacht.”

Van Elk ging met alle informatie die hij van BMW Motorsport ontving aan de slag en concludeerde dat de BMW M2 niet alleen qua techniek de ideale auto is, maar ook zeer kostenefficiënt. “Het is een zeer betrouwbare auto met grote onderhoudsintervallen voor de gehele aandrijflijn. De motor hoeft pas na 30.000 km gereviseerd te worden. Ik heb alles goed doorgerekend ben ervan overtuigd dat deze auto de ideale doorgroeimogelijkheid is voor de coureurs uit onze Ford Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup. Ook voor de teams is dit zeer interessant, want zij kunnen zo in meerdere van onze kampioenschappen verschillende auto’s inzetten tijdens hetzelfde weekend.”

In eerste instantie wilde Van Elk de BMW M2 CS als een divisie in de Supercar Challenge opnemen, maar het enthousiasme onder teams en rijders was direct zo groot dat zelfs een eigen Nederlands of Benelux kampioenschap haalbaar lijkt, inclusief een afsluitende 10-uurs race op Circuit Zolder. “Wanneer we zo’n 20 BMW M2’s kunnen inzetten is dat mogelijk en het geeft de coureurs natuurlijk het voordeel dat de beste ook daadwerkelijk vooraan kan rijden, zonder inmenging van auto’s uit een snellere divisie.”

De gehele carrosserie van de BMW M2 is gebaseerd op de straatversie van de M2 CS en dat geldt ook voor het elektrische ontwerp. BMW garandeert dat er geen foutmeldingen komen omdat er elektrisch modules missen, iets dat in het verleden bij een omgebouwde straatauto wel vaak het geval bleek. Er zijn geen dure carbon delen gebruikt die in geval van schade tot extreem hoge kosten leiden. De auto is technisch goed te begeleiden door de V-Max technische scrutineers en BMW Customer Motorsport zal engineers afvaardigen naar de evenementen.  

De BMW M2 Cup gaat rijden met een 450 PK motor met een koppel van 550 Nm. De aanschafprijs van de 450 PK versie, ca. € 117.000 exclusief BTW, inclusief twee extra sets wielen, is natuurlijk een fors bedrag. Maar de lage runningkosten en lage afschrijving van een originele BMW Motorsport auto maken de BMW M2 tot een zeer interessante raceauto. 

Via deze link is meer informatie te vinden over deze nieuwe BMW M2 Cup, inclusief de onderhoudsintervallen en prijzen van de voornaamste slijtagedelen.

Voorlopige kalender BMW M2 CS Cup 2021

9-11 april – Openingsraces – Circuit Zandvoort

Ntb – Voorjaarsraces – TT Circuit Assen

4-6 juni – Spa Euroraces – Spa-Francorchamps

9-11 juli – Zolder Superprix – Circuit Zolder

6-8 augustus – Gamma Racing Day – TT Circuit Assen

1-3 oktober – Spa Racing Festival – Spa-Francorchamps

22-24 oktober – Hankook Finaleraces – Circuit Zandvoort

6 november – Zolder Promotion Night 10 uursrace – Circuit Zolder

NB: Of de BMW M2 Cup als NK of als divisie van de Supercar Challenge gaat rijden wordt nader bepaald.

V-Max Racing Management

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!