BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de Nürburgring. Deze vernieuwde versie van de auto is het resultaat van intensieve inspanningen van de BMW M Motorsport-ingenieurs en is vanaf het seizoen 2025 in de races te zien. Daarnaast zal de BMW M4 GT4 ook een EVO-versie hebben die vanaf het volgende seizoen beschikbaar is.

Optimalisaties en Feedback

Het verbeteren van de BMW M4 GT3 EVO was sterk afhankelijk van de feedback van teams en coureurs. Door te luisteren naar hun behoeften en wensen, hebben de ingenieurs de auto kunnen optimaliseren voor betere bestuurbaarheid, efficiëntie en betrouwbaarheid, in plaats van alleen de pure prestaties te verhogen. Testwerkzaamheden werden uitgevoerd door BMW M fabriekscoureurs Jens Klingmann, Bruno Spengler en Augusto Farfus. De kosten van de nieuwe auto bedragen 578.000 euro exclusief BTW.

EVO-pakket Details

Visueel is de BMW M4 GT3 EVO anders dan zijn voorganger, met een nieuwe lichtere kathodische dompellak in plaats van traditionele verf. Verder heeft de auto kleinere aerodynamische spiegels, grotere luchtuitlaten bij de voorste wielkasten en een achtervleugel met een gewijzigd verstelbereik voor betere aerodynamische efficiëntie.

BMW M4 GT3 EVO 2024
BMW M4 GT3 EVO

Mechanisch zijn er nieuwe stabilisatorstangen op zowel de voor- als achterassen, grotere remschijven achter, en een fijner en gemakkelijker instelbaar differentieel. Deze veranderingen zorgen voor minder band- en remslijtage, wat resulteert in een betere en consistentere bestuurbaarheid. Ook de koplampen voor en achter zijn vernieuwd en volgen het LCI-design.

“Inception” Design

Het design van de BMW M4 GT3 EVO, genaamd “Inception”, is ontworpen door BMW Group Designworks en combineert de thema’s digitaliteit en dimensionaliteit in een contrastrijk mozaïek. De iconische M-kleuren zijn vanuit meerdere perspectieven zichtbaar in dezelfde volgorde als in het M-logo: lichtblauw, donkerblauw en rood. Dit ontwerp creëert een asymmetrische look voor de auto. Een matzwart gedeelte aan de voorkant helpt de bestuurder zich te concentreren op de weg. Bovendien is de folie op de donkere delen van de auto weggelaten om de authentieke koolstofvezelconstructie te tonen en gewicht te besparen.

Conclusie

De BMW M4 GT3 EVO vertegenwoordigt een significante stap vooruit voor BMW M Motorsport, met verbeteringen op het gebied van aerodynamica, mechanische efficiëntie en design. Door intensieve samenwerking met coureurs en teams heeft BMW een racewagen ontwikkeld die niet alleen beter presteert, maar ook beter aansluit bij de behoeften van zijn gebruikers. Met deze EVO-versie van de M4 GT3 en de aankomende M4 GT4 EVO is BMW klaar om zijn succes in de GT-races voort te zetten.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...

Een cocktail van historische wagens om in het verleden te duiken

Bestaat er een mooier eerbetoon aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa dan wagens in actie te laten komen die de legende van deze...
error: Content is protected !!