Bob Herber wint de tweede race, broers Van den Berg heersen in de Supersport divisie

Bob Herber mag de grootste beker mee naar huis nemen in de tweede race van het weekend van de Supercar Challenge voor Daan Meijer. Maar het waren vooral de broers Van den Berg die een fraaie wedstrijd hadden afgelegd en met de winst in de Supersport 1 divisie de Nederlandse duinen mochten verlaten, voor Paul Sieljes en equipe De Borst/Van Oord. Net als zaterdag wint Mark Jobst ook de tweede race in de Sport divisie, voor Wieringa en equipe Voet-Van den Broeck.

In tegenstelling tot zaterdag is het nu gelukkig droog op het circuit van Zandvoort. De 19 wagens staan opgesteld voor hun tweede race van het weekend, met Daan Meijer en de equipe Engelen/Haezebrouck op de eerste rij. De start verloopt niet helemaal rimpelloos, de kop van het peloton gaat iets te vroeg op het gas en de wedstrijdleiding besluit het voorval under investigation te plaatsen.

Bob Herber

Vooraan is de spanning meteen te snijden tussen de BMW Z4 GT3 van Daan Meijer en de Radical RXC van de equipe Engelen/Haezebrouck. Bob Herber probeert aansluiting te vinden maar er ontstaat al snel een kloof van bijna 10 seconden met de koplopers. De broers Van den Berg pakken onmiddellijk de koppositie met hun fraaie BMW E90 in de Supersport 1 klasse, terwijl Mark Jobst hetzelfde doet in de Sport divisie.

full course yellow

Na goed een kwart wedstrijd haalt de eerste full course yellow het ritme uit de race. Ted van Vliet is stilgevallen met zijn BMW E92 V8 net voor het Scheivlak en dient weggesleept te worden! Na goed vijf minuten kan er weer geracet worden tussen de Nederlandse duinen. Niet veel later lekt er vloeistof uit de leidende Harders Plaza BMW E90 in de Supersport 1 divisie. Gelukkig gaat de pitwindow open voor de verplichte pitstops en krijgt de technische commissie de kans om het probleem bij de broers Van den Berg te onderzoeken.

Bart Arendsen

Samen met de pitwindow valt Bart Arendsen stil voor de Gerlachbocht op een gevaarlijke plek met zijn BMW 1 Serie GTR. De wagen moet weggesleept worden en zorgt voor een tweede full course yellow waar dan ook de meeste rijders van gebruik maken om de pits op te zoeken.

Nieuwe leider

Max Tubben is na de verplichte pitstops de nieuwe algemene leider, gevolgd door de equipe Engelen-Haezebrouck met hun blauwe Radical RXC. Maar het duo kan het tempo niet bijhouden door de rijderswissel en moeten wat later de race verlaten na contact met de bandenstapels in de Tarzanbocht. Deze keer moet de safetycar uitrukken maar ook de leider Tubben gaat in de fout en graaft zich in het grind bij het Scheivlak. Na twee ronden kan de BMW M4 Silhouette 3.5 zijn weg verder zetten maar is ondertussen teruggevallen naar de derde plaats bij de GT’s. Bob Herber met zijn Lamborghini Super Trofeo is de lachende derde en pakt de kop voor Daan Meijer met zijn BMW Z4 GT3.

Belgische equipe Voet-Van den Broeck

In de Supersport 1 divisie is Paul Sieljes met zijn Porsche 996 GT3 Cup de nieuwe leider, voor de broers Van den Berg en de Hyundai van equipe De Borst en Stan van Oord. Onze sympathieke landgenoten Voet/Van den Broeck in hun Peugeot RCZ moeten voorlopig tevreden zijn met de tweede plaats in de Sport divisie, Mark Wieringa is net als gisteren weer een maat te sterk voor het duo uit België.

Safetycar

Met amper 12 minuten op de klok verschijnt opnieuw de safetycar op het asfalt, het peloton wordt weer dichter bij elkaar gebracht en het belooft een sprintrace te worden tot aan de finishvlag. De Harders Plaza BMW E90 van de broers Van den Berg komen terug op de Porsche 996 GT3 Cup van Paul Sieljes en pakken opnieuw de leiding in de Supersport 1 divisie.

Mini Cooper S- Schoonhoven

Voor de rest blijft de volgorde ongewijzigd tot aan de finishlijn. Bob Herber wint voor Daan Meijer in de GT klasse. De broers Van den Berg in de Supersport 1 klasse voor Paul Sieljes en de equipe De Borst/Van Oord. En Mark Jobst pakt het eremetaal in de Sport divisie, voor Wieringa en de Belgische equipe Voet-Van den Broeck.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!