Boeiende wijzigingen in het sportreglement van 2022

Over iets meer dan een week worden de motoren voor het eerst gestart op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. De winter is voorbij en de VW Fun Cup powered by Hankook is meer dan ooit klaar voor een nieuwe start! Om de strijd nog boeiender te maken, heeft Kronos Events enkele interessante wijzigingen aangebracht in het sportreglement van 2022.

De strijd voor de algemene zege tijdens de Kronos 8 Hours of Mettet zal naar alle waarschijnlijkheid beslecht worden door de teams die minstens één Top Gun-rijder hebben ingeschreven. De tegenstanders zijn echter niet kansloos, want door een handicap voor de Top Gun-teams die wordt toegepast tijdens de pitstops, zullen de beste racekevers uit de Fun-categorie dichterbij komen. Wie zorgt als eerste voor een verrassing?

In die Fun-categorie, voor teams zonder Top Gun-rijder aan boord, wordt nog altijd een onderscheid gemaakt tussen wagens die al dan niet uitkomen in het klassement voor Pure-rijders, voor zij die voornamelijk de VW Fun Cup powered by Hankook op hun palmares hebben staan.

Nieuw is er dat er in de Pure-klasse voortaan een joker wordt toegekend: eenmaal per seizoen mag een rijder die buiten het klassement valt, toch het team vervoegen. Promotor Kronos Events wil op die manier garanderen dat zoveel mogelijk teams het volledige seizoen in Pure kunnen afwerken.

Kansen voor jonge… en minder jonge rijders

De VW Fun Cup is er voor rijders van alle leeftijden. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven! Veel jongeren hebben van het kampioenschap voor de spectaculaire racekever een springplank gemaakt en die jonge wolven krijgen vanaf komend seizoen een plaats op het podium.

Het Rookie-klassement wordt in het leven geroepen voor rijders die hun eerste seizoen betwisten, zonder dat er echter sprake is van een maximumleeftijd. Alle debuterende rijders, op uitzondering van de Top Guns, maken kans op het podium bij de Rookies.

De iets oudere ‘Gentlemen’ zullen hun pijlen meer dan ooit tevoren kunnen richten op de Jippy Trophy. Tot vorig seizoen speelden door de gemiddelde leeftijd van 50 jaar oud slechts enkele wagens mee voor dat klassement, maar dat zou in 2022 moeten veranderen. De gemiddelde leeftijd van alle rijders van een auto moet voortaan immers minstens 45 jaar oud bedragen.

Zoals u ziet, zijn er talloze redenen om uit te kijken naar het nieuwe seizoen van de VW Fun Cup powered by Hankook. De aftrap wordt op 19 en 20 maart gegeven op het Circuit Jules Tacheny de Mettet en de toegang is volledig gratis en… zonder enige Covid-maatregelen!

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!