Boutsen Ginion Racing met BMW art car in Total 24 Hours of Spa

De BMW M6 GT3 van Boutsen Ginion Racing brengt een opvallend kleurtje naar de editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa (22-25 oktober), met een verbazingwekkende decoratie van de hand van de beroemde visual artist Peter Halley. Het ontwerp is een hommage aan het BMW Art Car concept, een traditie die in 1975 begon met een samenwerking tussen de Franse rijder Hervé Poulain en de Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder.

 De achterliggende idee van het project was dat de auto als een canvas werd beschouwd, waardoor de artiest bij zijn creatieve aanpak van het nieuwe medium voor een nieuwe uitdaging werd gesteld. Na dat eerste initiatief volgden nog heel wat meer projecten, waarbij onder andere Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Jenny Holzer and Jeff Koons hun eigen visie mochten tonen.

 Boutsen Ginion Racing wordt nu ook deel van deze Art Car-beweging, na een voorstel van galeriehouder Alain Noirhomme. Die had Halley gevraagd om de BMW M6 GT3 van de Belgische renstal van een unieke look te voorzien. De geprezen artiest was een centraal figuur in de neoconceptualistische scene die in de jaren tachtig het levenslicht zag in New York, en zijn werk wordt getypeerd door geometrische vlakken, vaak uitgevoerd in neonkleuren.

 Die stijl zal ook worden toegepast op het racekleedje van de Boutsen Ginion Racing BMW, waardoor er tijdens de editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa niet naast te kijken valt. Voor het trotse Belgische team is de etmaalrace een bijzondere aangelegenheid, waarbij het in zijn thuisrace strijdt tegen de internationale concurrentie. 

Als hoogtepunt van de GT World Challenge Europe Powered by AWS en Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli zal de Total 24 Hours of Spa dit jaar voor het eerst in oktober worden gehouden. De volledige decoratie van de Boutsen Ginion BMW zal worden onthuld tijdens de officiële testdagen, die op 29 en 30 september op het circuit van Spa-Francorchamps worden gehouden.

Alain Noirhomme: “Ik ken Peter Halley al sinds mijn eerste bezoek aan zijn studio in New York in 1992, en ik was zijn Belgische vertegenwoordiger tot de verkoop van mijn galerij in 2013. Toen ik hem vroeg of hij een racebolide wou decoreren, was zijn antwoord onmiddellijk positief! Peter weet alles van het BMW Art Car project en is een vriend van Frank Stella, die in 1976 een Art Car ontwierp. Het hele Boutsen Ginion team staat achter dit project en we zijn vereerd dat Peter zo nauw bij dit project is betrokken. Hij heeft er ontzettend veel tijd ingestoken, en het eindresultaat is een ode aan zijn immense talent. We kijken er naar uit om hem tijdens de Total 24 Hours of Spa te mogen verwelkomen.”

 Peter Halley: “Toen mijn voormalige galeriehouder Alain Noirhomme me dit voorstel deed, moest ik geen twee keer nadenken. Dit project was een hele uitdaging, en ik moest mijn manier van werken helemaal opnieuw in vraag stellen. Ik ben in de wolken dat de wagen aan de start van de Total 24 Hours of Spa zal staan en kijk er al naar uit om de race bij te wonen.”

 Olivier Lainé, Boutsen Ginion Racing: “Het voorstel van Alain Noirhomme om onze BMW M6 GT3 door een internationaal bekende artiest te laten decoreren sprak me onmiddellijk aan. Dit is een heel origineel en veelbelovend project. Voor ons team betekent de Total 24 Hours of Spa heel wat en het is best bijzonder dat we met onze BMW deel mogen uitmaken van dit avontuur. Het minste wat we kunnen zeggen is dat onze wagen dit jaar heel wat aandacht zal trekken!”

Bron: SRO

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!