BRC: De RGT’s zullen grommen van plezier!

Het gehuil van een flat six door de velden… Zeker één van de redenen waarom u geen enkele manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship mag missen! Op 19 maart legt de South Belgian Rally 2022 de autosportfans nog eens extra in de watten, want er staan niet minder dan zes Porsche 911 GT3 aan de start in de RGT-categorie, waar ze het zullen opnemen tegen twee Alpine A110 Rally RGT!

Hoewel het vanzelfsprekend is dat de wagens uit de Rally2-categorie de voorste regionen van de wedstrijden voor het Belgische rallykampioenschap bevolken, kan men er niet omheen dat de fans in de loop der jaren ook steeds meer de GT’s begonnen te koesteren, en dan vooral de beroemde Porsche 911 GT3, of het nu in Typ 997 of 991 uitvoering was. Op het 100 procent natuurlijke parcours van de South Belgian Rally 2022 belooft de race-in-de-race tussen de bolides uit Stuttgart ongemeen boeiend te worden, want er staan er maar liefst zes aan de start… en die moeten het dan ook nog eens opnemen tegen twee Alpines!

Bovendien zitten niet van de minste rijders aan het stuur. Het nieuwe August Porsche Addiction, onder leiding van Renaud Jamoul en Lionel Hansen, zet een 997 GT3 in voor… Cédric Cherain en Damien Withers! De Luikenaar is er op gebrand om het op te nemen tegen Romain Delhez en Gerome Bollette, in het BRC 2021 van start tot finish de referentie binnen de categorie. Iedereen kijkt al reikhalzend uit naar dit duel…

In het spoor van die twee 997 GT3, vinden we met plezier Glenn Janssens terug, die in zijn 991 GT3 een zeker Stéphane Prévot aan zijn zijde krijgt! Maar ook Christophe Daco en Jonathan Lemaire zijn van de partij, na hun recente prestaties in ‘historic’ vastbesloten om ook in een moderne auto hun snelheid te tonen.

Na even van de Rally2 te hebben geproefd is Henri Schmelcher, nog steeds met Katleen Ombelet aan zijn zijde, teruggekeerd naar zijn eerste liefde en opnieuw achter het stuur van een Porsche gekropen. En wat Tuur Vanden Abeele en Stijn Stragier betreft, ook zij willen schitteren met hun 997 GT3. 

Tegenover de Duitse bolides willen twee Alpine A110 Rally RGT zich in de kijker rijden. Ze zijn in handen van Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen enerzijds, en Chris Vandamme en Kurt Declerck anderzijds. Een duel Porsche-Alpine om vingers en duimen bij af te likken, kortom. Bovendien leent het parcours van de South Belgian Rally er zich uitstekend toe om de RGT’s toe te laten de Rally2-wagens wat te bedreigen… Spektakel verzekerd!

Info: www.southbelgianrally.com 

Bron: South Belgian Rally

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!