Bruno de Wilde met een Peugeot 208 R2 op titeljacht

De ontknoping van de eerste editie van de 2WD Trophy belooft erg spannend te worden in het kader van de Spa Rally. Stefaan T’joens komt aan de start met een voorsprong van amper 3 punten op Bruno de Wilde. De Clio-rijder profiteerde in de Condroz Rally van technische problemen bij zijn concurrent, maar deze keer is de snelle postbode goed gewapend. Voor zijn 46ste verjaardag kan Bruno de Wilde zijn titelkansen verdedigen aan het stuur van een Peugeot 208 R2 van Pevatec. 

“Dit is een geweldig cadeau van een 50-tal sympathisanten, vrienden en familie voor mijn verjaardag. Nadat ik eerder dit seizoen mijn droom kon realiseren om een manche van het Wereldkampioenschap te rijden in Ieper, beleef ik nu weer een droom met deze Peugeot 208 R2,” lacht Bruno de Wilde, die zijn kansen maximaal wil verdedigen. 

Maar, als iemand weet hoe hij een titel moet veroveren, dan is het Stefaan T’joens wel. De West-Vlaming werd eerder dit seizoen voor de 10de keer VAS-kampioen. 

Ook Jony Vande Walle, derde in de tussenstand, maakt de verplaatsing naar de Spa Rally met zijn Opel Astra. Het peloton in de 2WD Trophy oogt trouwens erg aantrekkelijk in Spa, waar heel wat lokale rijders profiteren van de mogelijkheid om met straatbanden en voor een beperkt inschrijvingsgeld deel te nemen aan de slotmanche van het Belgisch kampioenschap. Antoine Luxen, Guy Grosjean, Georges Beaupain zijn maar enkele van de kanshebbers op eremetaal. 

Carsandcurbs.com

Bart Wouters
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Bathurst 12H: Twee klasse-overwinningen voor Audi Sport klantenteams

Vier klantenteams van Audi Sport behaalden podiumplaatsen tijdens de 2023 Bathurst 12 Hour race. De Pro-Am klasse werd gewonnen door het Australische trio Chaz...

Schubert Motorsport en Project 1 zullen met de BMW M4 GT3 deelnemen aan het DTM-seizoen 2023

Het nieuwe tijdperk van de DTM onder leiding van de ADAC gaat het seizoen 2023 in met vier BMW M4 GT3's. Schubert Motorsport en...

GT Open: Team Motopark zet twee wagens in voor zilveren jubileum

Team Motopark heeft zijn deelname aan de International GT Open van 2023 aangekondigd met twee Mercedes AMG-auto's om zijn 25-jarig bestaan te vieren. Het...
error: Content is protected !!