Callaway Competition verlegt zijn focus naar de Corvette C8

Callaway Competition neemt met onmiddellijke ingang een motorsport-sabbatical, het succesvolle team zal zich vooral richten op de nieuwe generatie van de Corvette, de C8. Eerst op de weg en vervolgens op het circuit. Het team van Ernst Wöhr en Giovanni Ciccone wil vanaf 2024 de nieuwe Corvette C8 Z06 GT3.R inzetten in het Duitse GT-kampioenschap. Totdat het nieuwe paradepaardje van Corvette de C8 GT3 beschikbaar is, neemt Callaway Competition een pauze in de autosport, gedurende die tijd zal het zich meer gaan richten op het verbeteren van de prestaties en het verfijnen van de Corvette-wegvoertuigen.

De nieuwe middenmotor van de GT3 Corvette wordt momenteel ontwikkeld door GM in de VS en zal op tijd worden gehomologeerd voor de start van het nieuwe seizoen in 2024. Samen met vaste partner Autohaus Kramm in Berlijn zal de focus nu vooral op het nieuwe Corvette-model komen te liggen. De plannen omvatten een visuele styling tot een trackday-auto, waarin het team zijn opgedane ervaring in de autosport zal verwerken.

De Corvette Z06.R GT3 en C7 GT3-R, ontwikkeld door Callaway Competition was vooral een privé-initiatief, waarmee het team 37 races gewonnen heeft in de ADAC GT Masters. Callaway heeft 35 successen op zijn naam staan, meer dan enig ander team. Het team uit Leingarten in Heilbronn won in 2013 de coureurstitel met Daniel Keilwitz en Diego Alessi, en in 2017 met Jules Gounon, evenals de teamtitel in 2009 en 2017. Het team kan ook wijzen op twee titels in de Pirelli Trophy en één in de Pirelli Junior-competitie.

In tussentijd zal het team zijn primaire focus verleggen naar wegvoertuigen en alles wat rustiger aan gaan doen. Uiteraard zal Callaway Competition alle ontwikkeling van de Corvette C8 in de gaten houden. Momenteel is het team ook in gesprek met General Motors USA om in 2024 terug te keren naar het Duitse GT-kampioenschap met de nieuwe Corvette C8 GT3.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!