Camille Mazuin, laureate van het RACB National Team Stuurwiel

Na afloop van een laatste selectie tussen de zes finalisten voor het Stuurwiel op de RACB Driving Academy in Bernister werd Camille Mazuin tot laureate bekroond. De jongedame van 22 wordt zo opgenomen in het RACB National Team. Dit seizoen mag ze met een zwart-geel-rode Renault Clio Rally5 vijf manches van de Clio Trophy Belgium afwerken.

Onder de aandachtige blik van Michèle Mouton, Sylvie Delcour en Marc Duez beoordeelde de jury van de RACB gedurende twee dagen de rijlijnen, tijden en progressie van de zes jongedames die de finale van dit eerste 100 procent vrouwelijke Stuurwiel afwerkten. 

“Onze federatie werd beloond door het succes van de wedstrijd en het hoge niveau van de zes laatste kandidaten voor het Stuurwiel”, stelde François Cornélis, president van de RACB. “Niet vergeten dat er meer dan 250 inschrijvingen waren. Na een eerste selectie bewezen de zes finalisten dit weekend dat ze stuk voor stuk over de juiste kwaliteiten en bekwaamheden beschikken. Dit was een hele mooie operatie voor de RACB. Laureate Camille Mazuin beschikt duidelijk over heel wat potentieel.” 

“Voor deze jongedames, die over geen enkele ervaring in de rallysport beschikten, was dit een buitenkans”, aldus Michèle Mouton. “Normaal gezien word je pas na jaren hard werk ‘ontdekt’. Dat is niet het geval bij dit Stuurwiel. Camille Mazuin zal nu in een heel professionele context kunnen werken. Het is nu aan haar om die buitenkans met beide handen te grijpen.” Bij de bekendmaking van de naam van de winnaar was Camille Mazuin duidelijk onder de indruk, maar ze beseft maar al te goed hoe belangrijk het moment was. “Vanaf nu leg ik me helemaal op dit rallyprogramma toe”, bevestigde de laureate, die bij haar laatste getimede rondje het verschil wist te maken. “Ik ben een laatstejaarsstudente handelsingenieur aan de universiteit van Namen. Ik kan mijn studies zonder problemen combineren met deze sport, die mij al jaren ontzettend boeit.”

“Hoed af voor alle finalisten”, besluit Marc Duez. “Aan het stuur van deze race-Renault Clio hebben ze allemaal heel mooie dingen laten zien. Al was de opdracht niet eenvoudig: zonder enige ervaring in de rallysport moesten de zes jongedames zich vertrouwd maken met het nemen van nota’s en ze nadien ook beluisteren. Op het parcours moest in totaal 41 keer van richting worden veranderd. Er moest dus ook zonder fouten worden gereden. Die moeilijke omstandigheden geven de overwinning van Camille Mazuin nog meer glans.”

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!