Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Maxime Soulet verenigd op de #477 DRM Motorsport

Drie races, drie zeges. De #477 ingezet door DRM Motorsport heeft een perfecte vuurdoop achter de rug in de VW Fun Cup powered by Hankook van vorig jaar. Zijn prestaties konden op geen enkel moment geëvenaard worden door de stevige concurrentie, onder meer van de andere wagens van het Brusselse team. De oranje en witte bolide maakt dit seizoen uiteraard zijn terugkeer om zijn status van favoriet waar te maken in het leukste kampioenschap van het land. 

“Kronos Events heeft het uitstekende idee gehad om op stabiliteit te mikken en terug te grijpen naar de Top Gun-lijst voor het seizoen 2020”, legt Matthieu de Robiano uit, de directeur van DRM Motorsport. “We feliciteren hen voor dat initiatief, want het betekent dat rijders die in 2020 met elkaar een team vormden, dat ook dit jaar kunnen blijven doen, tot het einde van de laatste race van het Super Season. Verder zijn voortaan twee Top Guns toegelaten per team van drie rijders. Met die regel in gedachten hebben we de best mogelijke bezetting samengesteld om de #477, die wordt klaargestoomd in ons atelier in nauwe samenwerking met het team van Philippe Bollen, zijn titelkansen tot het einde te laten verdedigen.”

De #477 en zijn speerpunt Cédric Bollen worden meer dan eens in één adem genoemd. Het staat vast dat hij, met zijn verschillende titels in de VW Fun Cup en vijf zeges in de 25 Hours, deel uitmaakt van de beste rijders van de discipline. De Luikenaar is klaar om dat te laten zien in 2021. “Voor mij is het altijd een plezier om te racen voor DRM Motorsport”, glimlacht Cédric. “Dit team heeft zichzelf de afgelopen jaren bewezen als een van de beste van de European VW Fun Cup. Niemand zal vandaag het tegendeel beweren. Om te verwijzen naar de woorden van mijn vader Philippe voor de aftrap van het seizoen 2020: ‘Als Matthieu de Robiano en zijn team iets beloven, komt dat erg snel in orde. Het is moeilijk om een beter totaalpakket te vinden.’ Vorig jaar leverden we een perfect rapport af met drie successen in evenveel races. Het wordt moeilijk om dit jaar evengoed te doen, aangezien er veel meer races op de agenda staan, maar we zijn klaar om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen!”

De tweede man van het team is voor het vijfde opeenvolgende seizoen Cédrics teamgenoot. Sébastien Kluyskens heeft van zichzelf een vaste waarde gemaakt in het kampioenschap en wordt dan ook een teamgenoot om op te rekenen. “Eerst en vooral zijn we een team van vrienden”, legt de man uit Waver uit. “Voor mij was het erg belangrijk om met Cédric door te gaan. We zijn erg complementair, met een mentaliteit en een rijstijl die hand in hand gaan. We komen erg goed overeen en we weten allebei wat de ander wil. We starten met de favorietenrol in 2021 en daar kunnen we mee leven. Onze ambitie wordt om te blijven winnen en niet vooraan weg te vallen. Het seizoen 2020 kwam tot een abrupt einde door Covid 19. Ik zal dan ook erg blij zijn om weer een circuit op te zoeken.”

Is het nog nodig om de derde rijder van het team voor te stellen? Maxime Soulet, vooral gekend vanwege zijn fabrieksstatus bij Bentley in de GT-races, met onder meer een zege in de prestigieuze Bathurst 12 Hour in 2020, begon aan zijn carrière in de VW Fun Cup. De Brusselaar komt met plezier terug naar zijn eerste liefde en zal het volledige kampioenschap betwisten. Mocht zijn professioneel programma toch voor een clash zorgen, dan zal de bliksemsnelle Édouard Mondron zijn plaats innemen. “Ik heb de races in Zolder en Zandvoort betwist voor DRM Motorsport in 2020 en was gecharmeerd door de professionaliteit en de serene sfeer in het team”, legt Maxime uit. “Ik heb dan ook niet lang getwijfeld toen de kans zich voordeed om het team van de #477 te vervoegen. De snelheid van Cédric en Sébastien is sinds vorig jaar geen geheim meer voor mij. Ik zal alles geven om hen te helpen hun zegereeks voort te zetten en opnieuw op de titel te mikken.”

De livery van de #477, gerealiseerd door het bureau van Vanuf Art Design, evolueert in 2021 door de komst van een nieuwe partner. Het bedrijf Autographe, gespecialiseerd in het inrichten en ombouwen van bedrijfs- en eerstehulpvoertuigen, en trouwe sponsor van de #2, zal voortaan ook te zien zijn op de carrosserie van Cédric, Sébastien en Maxime.

Afspraak op 20 en 21 maart voor de aftrap van de VW Fun Cup powered by Hankook 2021, waar DRM Motorsport met verschillende auto’s aan de start zal staan. Het team uit de buurt van Hoogtepunt Honderd zal de rest van zijn plannen voor komend seizoen in de komende dagen bekendmaken.

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!