Christof Raes en David Levy eerste virtuele winnaars op Road Atlanta

Met een voor de VW e-Fun Cup powered by Hankook zelden geziene dominantie heeft Christof Raes op het online circuit van Road Atlanta zijn titelambities in de verf gezet. De rijder van de #415 Clubsport Racing pakte tijdens de openingsrace van het online kampioenschap van Kronos Events op indrukwekkende wijze zowel de pole positie, de zege als de snelste ronde. In de Belgian VW e-Fun Cup was de zege voor… de Fransman David Levy (#455 Orhes Racing).

Hoewel de rondetijden in de voorbereiding op de première van de European VW e-Fun Cup bijzonder dicht bij elkaar bleven, kreeg de concurrentie een mentale tik toen Christof Raes minder dan 24 uur voor de wedstrijd een knalronde liet noteren op het lastige circuit van Road Atlanta. De rijder van Clubsport Racing behield dat voordeel ook op de wedstrijddag, in die mate zelfs dat zijn overwinning op geen enkel moment in gevaar kwam. “In de eerste sector heb ik een bepaalde flow gevonden die me wat tijd heeft overgeleverd”, legt de 23-jarige Antwerpenaar uit. “Het heeft lang geduurd voor ik besefte dat ik in het voordeel was. Pas toen ik op zaterdag die knalronde bij elkaar reed, begon het zelfvertrouwen te stijgen en dat heeft ook geholpen om tijdens de Super Pole en de race geen foutjes te maken.” 

In de strijd voor de overige podiumplaatsen moest Florian Bonjour (#13 Vaillante) de hele wedstrijd alle zeilen bijzetten om regerend kampioen Julien Schein op afstand te houden. De DRM Motorsport-rijder, die nog wat moet wennen aan de gloednieuwe simulator van het Brusselse team, hield op zijn beurt twee gekende gezichten uit de discipline achter zich: Benoit Philips (#219 CG Racing) werd vierde na een bijzonder sterke start, net voor Simon Duterme (#278 Acome Racing).

Vooral de tweede helft van de top 10 leverde een uur lang een fantastische strijd op. Senne Lanssens (#11 DDS Racing), Daniel De Sousa (#421 DDK Racing), Renzo Uylenbroeck (#315 McDonald’s Racing), Calogero Lopez (#480 Milo Racing) – achteraan gestart na een foutje in zijn kwalificatieronde – Senne Hulsmans (#114 Clubsport Racing), Maxim Van Den Hove (#459 DDK Racing) en Antoine Morlet (#65 Leader Racing) kwamen in die volgorde voorbij de zwart-witgeblokte vlag, maar de hele wedstrijd lang was het stuivertje wisselen. Prachtige reclame voor de (virtuele) autosport en voor de VW Fun Cup! 

Belgian VW e-Fun Cup: David Levy wint na spektakelstuk 

Op woensdagavond was er op de onlineversie van Road Atlanta al een eerste confrontatie van de VW e-Fun Cup. De deelnemers aan de Belgian-categorie, voor amateurrijders of nieuwelingen, zorgden voor een onvoorspelbaar scenario waarbij tot in de laatste ronde gestreden werd voor de overwinning.

Het kantelpunt van de race was de ongelukkige aanrijding van leider Massimo Petralia (#332 Néo-Speed) met een van de achterliggers, waarvan de Fransman David Levy (#455 Orhes Racing) optimaal kon profiteren. Polesitter Nathan Delvaux (#480 Milo Racing) probeerde nog tegen te prikken, maar kon geen beslissende aanval meer plaatsen. De derde plek was voor de verrassende Christophe Celen (#49 Celen Racing Team), die na een mindere prestatie in de Super Pole pas op de negentiende plek aan de race was begonnen. De top 5 werd vervolledigd door twee gekende namen uit de VW Fun Cup: Martin Businaro (#199 DRM Motorsport) hield net Louis Mazuin (#422 Michaël Mazuin Sport) achter zich.

Na een eerste, meer dan geslaagde confrontatie op het uitdagende circuit van Road Atlanta, trekt het peloton over vier weken opnieuw de wereld over. Op het Australische circuit van Eastern Creek staan twee sprintraces van veertig minuten gepland, met bovendien een omgekeerde top 8 voor de start van de tweede manche. Alsof er nog niet genoeg te beleven viel in de VW e-Fun Cup powered by Hankook…

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!