Circuit Zolder: 306-pk sterke MINI Clubman is de nieuwe Safety Car

Vanaf maart 2021 zal de MINI John Cooper Works Clubman ALL4 te zien zijn als officiële Safety Car op het 4 kilometer lange asfalt van Circuit Zolder. MINI Belux breidt hiermee de bestaande samenwerking verder uit.

“De MINI John Cooper Works modellen kunnen terugvallen op een rijke geschiedenis -de link met een circuit is daarom snel gemaakt”, vertelt Joachim Sas, Sales Manager MINI. “We zijn dan ook enorm trots om de officiële Safety Car van Circuit Zolder te mogen leveren. Niet enkel omwille van de bijkomende visibiliteit, maar evenzeer om op die manier de sportieve genen van onze krachtigste modellen nogmaals te onderstrepen.”

Onder het opvallende design van de nieuwe Safety Car bevindt zich de krachtigste MINI Clubman in John Cooper Works uitvoering. 306 pk uit een 2-liter motor, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Het vermogen wordt verdeeld over de 4 wielen, dankzij de MINI ALL4 vierwielaandrijving kan de wagen onder alle omstandigheden onder controle worden gehouden door de safety car bestuurder. De wagen is technisch 100% standaard gebleven, maar de 5 zitplaatsen werden wel gewisseld voor 2 Recaro kuipstoelen. De MINI Clubman is daardoor nog handiger in gebruik dankzij een vergrootte binnenruimte.

(c) BMW Group Belux

“Ik mocht onze nieuwe MINI Safety Car afgelopen week ophalen in het hoofdkantoor van MINI Belux in Bornem en was aangenaam verrast door het resultaat”, licht Harry Steegmans, General Manager Circuit Zolder toe. “De MINI Clubman is met zijn wendbaarheid en zijn royale binnenruimte dé perfecte Safety Car. Afgelopen zomer mocht ik al kennis maken met de krachtige go-kart feeling van MINI John Cooper Works tijdens een van de track days. We zijn blij dat we nu ook op MINI kunnen rekenen om in te staan voor de veiligheid op ons circuit.”, aldus Harry.

MINI CORPORATE COMMUNICATIONS

Op én naast het circuit

MINI zal niet alleen op het circuit te zien zijn, maar ook er naast. Zo zal de brug aan de gedurfde Sacramentsheuvel voorzien worden van gepaste MINI branding. Maar ook de Bolderbergbocht gaat vanaf nu door het leven als de “MINI bocht” dankzij passende MINI visuals.

Ervaar zelf de kracht van John Cooper Works

Het circuit van Zolder is geen onbekend terrein voor MINI. Sinds 2019 organiseert MINI Belux in samenwerking met Petrolhead de MINI John Cooper Works Track Experience op het circuit van Zolder. Hierbij kunnen prospecten, klanten en fans onder professionele begeleiding van onze MINI rij-instructeurs kennis maken met de sportiefste en snelste MINI’s. Ook dit jaar kan men zich via de website www.MINI.be of via een lokale MINI dealer inschrijven om te ontdekken wat de MINI John Cooper Works modellen in hun mars hebben.

Daarnaast heeft Circuit Zolder in 2019 maar liefst 5.000 MINI bezoekers mogen ontvangen tijdens de MINI Fan Day die hopelijk in 2021 een vervolg krijgt.

(c) BMW Group Belux

Bron: BMW Group Belux

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!