Circuit Zolder dit weekend strijdtoneel van de Porsche Endurance Trophy

Circuit Zolder is dit weekend het decor voor de voorlaatste manche van de Porsche Endurance Trophy, een kampioenschap dat deel uitmaakt van het Belcar Endurance Championship. Uiteraard zal de titelstrijd in beide categorieën – met de 911 GT3 Cup enerzijds en de 718 Cayman GT4 Clubsport anderzijds – van heel nabij worden gevolgd.

Maar deze race in het kader van de American Festival Nascar Finals is ook het begin van een nieuw hoofdstuk en de eerste in een nieuw tijdperk voor The Driving Force. Olivier Aerts, recent tot Series Manager van de Porsche-kampioenschappen (Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Endurance Trophy Benelux) benoemd, is sinds 1 oktober ‘kapitein van het schip’.
 
“Deze race in Zolder zal me de gelegenheid geven om mijn relaties met de teams en de rijders van de Porsche Endurance Trophy uit te diepen”, stelt Aerts. “Zo kan ik hun wensen en noden beter begrijpen. Tegelijk kan ik voor enkele projecten die ons nauw aan het hart liggen ook een tipje van de sluier lichten. Ik wil nog niet alles verklappen, maar ik kan u bijvoorbeeld wel al stellen dat we hard aan het werken zijn aan een concept van sprintraces bestemd voor rookies en pure amateurs. Een kampioenschap met een lage drempel, dat zo de nieuwe basis van onze piramide kan vormen.”
 
Olivier Aerts, die voor het marketing en communicatieluik wordt bijgestaan door Thomas Vanoutryve, wil in ieder geval een nieuwe wind laten waaien. “Eén van de redenen waarom ik deze uitdaging ben aangegaan is mijn ambitie om aan het hele gebeuren een persoonlijke toets te kunnen aanbrengen”, stelt hij met de glimlach. “Ik wil me baseren op wat er nu al is, en tegelijk vernieuwen. Met de hulp van de teams en rijders die ons volgen kunnen we de Porsche-competities in de Benelux laten groeien, en dat is voor de volgende maanden zeker onze bedoeling. Dit weekend kan ik in de paddock van Zolder mijn toekomstvisie aan enkele van onze klanten duidelijk maken. En ze zullen merken dat ze er genoeg redenen zijn om optimistisch vooruit te blikken!”
 
911 Klasse: nieuwe concurrenten voor leiders Teunkens-Vandierendonck
 
Hoewel 2020 steeds meer aandacht opeist moet er eerst en vooral nog een kampioenschap worden beslist! Dit weekend verschijnen er in de 911 Klasse van de Porsche Endurance Trophy vijf wagens aan de start. Naast de gebruikelijke duo’s Filip Teunkens-Nicolas Vandierendonck (met hun bolide van Thems Racing by EMG Motorsport staan ze ruim aan de leiding in de tussenstand) en Wim Meulders-Rik Renmans (Speedlover) zijn er ook enkele teams die terugkeren, samen met een paar nieuwe rijders.
 
Zo rijdt Xavier Maassen, in 2017 kampioen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, samen met Yves Noël op de 911 GT3 Cup van Car Tuning Lease by DVB Racing. Een te duchten duo, zoveel staat vast. Bij Speedlover maken Frank en Christophe Beliën hun comeback. Vader en zoon zijn op zoek naar revanche, na een ongelukkige crash tijdens de kwalificaties voor de Zolder Superprix. Speedlover zet ook nog een derde wagen in, voor de Luikenaars Pierre-Yves Paque en Grégory Paisse. Het moge duidelijk zijn dat het duo meteen de rol van outsider mag opeisen. Indien de weersomstandigheden even herfstig zijn als wordt voorspeld dan zouden de Michelin-banden van de Porsche 911 GT3 Cup-bolides de wagens uit Stuttgart bovendien kunnen toelaten ook in de algemene Belcar-rangschikking een grote rol van betekenis te spelen.
 
Cayman Clubsport Klasse: wie kan de familie Redant verslaan?
 
Er staan ook vijf Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van de Porsche Endurance Trophy aan de start. In tegenstelling tot hun collega’s met een 911 scoorden de deelnemers van de Cayman Clubsport Klasse geen punten tijdens de afgelopen 24 Uur van Zolder. Na een zomerpauze die voor sommigen twee maanden duurde staat iedereen dus te trappelen van ongeduld.
 
Samen met zonen Ayrton en Yannick wist Bert Redant het seizoensbegin te domineren. Het trio van Red Ant Racing mikt dan ook op een nieuwe zege. Voor deze voorlaatste meeting is de concurrentie echter niet min. Alexander Goddijn en Harold Goddijn verschijnen aan de start met elk een wagen van Team GP Elite, de renstal onder leiding van Robert van Teijlingen.
 
Het trio Ad Geerts-Luc Vanderfeesten-Sven Van Laere van DVB Racing, bij de laatste drie races in Zandvoort en Francorchamps op het podium, hoopt in Limburg op hun elan te kunnen doorgaan. Tenslotte heten we ook de bolide van Jan Ooms, Karl Chandeck en Glenn Paenen welkom in de Cayman Clubsport Klasse. Het trio besloot na een crash met hun gebruikelijke bolide om de nieuwe GT4 van Porsche uit te proberen. Het lijdt geen twijfel: ze zullen er van genieten!
 
De vrije trainingen van de Porsche Endurance Trophy en het Belcar Endurance Championship beginnen op zaterdagochtend (9u05), de kwalificaties volgen om 15u25. Op zondag wordt de start van de race over 125 minuten gegeven om 12u50.

Bron: Porsche Endurance Trophy

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!