Circuit Zolder meer dan enkel auto’s in de toekomst

Circuit Zolder heeft tijdens een persconferentie haar ambitie en strategie voor de toekomst uit de doeken gedaan. Ook werd de definitieve kalender 2021 voorgesteld. Daarnaast wil de organisatie vooral zijn ecologische voetafdruk verkleinen door volop in te zetten op elektrische wagens en de digitalisering van het het circuit. Naast de bouw van de langverwachte velodroom zal er ook een padelclub komen en de oude Brasserie The Wheels zal omgedoopt worden tot het Café Circuit.

“De DTM terug naar Zolder brengen was één van onze grootste doelstellingen van de voorgaande jaren en dat is ook wat we gaan proberen blijven te doen naar de toekomst toe. Dit was niet alleen de verdienste van mezelf maar van het hele team dat mee de schouders onder dit project had gestoken,”  licht voorzitter Jacques Heynen ons toe. “Het afgelopen jaar was moeilijk en verlieslatend, maar ondanks COVID-19 zijn we er in geslaagd evenementen te organiseren om zo de continuïteit van het circuit te garanderen.” 

Hoe ziet u de toekomst naar 2040? “Misschien dat het circuit tegen die tijd nog wel de enige plaats zal zijn waar oldtimers of wagens met verbrandingsmotoren mogen rijden. En zal er op het circuit enkel nog autosport plaatsvinden met elektrische wagens of met waterstof. Esports is waarschijnlijk de toekomst!”

Future proof

“Liefst zou ik het circuit 365 dagen per jaar bezetten of benutten,”  zegt Harry Steegmans algemeen directeur van Circuit Zolder. “We hebben vier peilers uitgewerkt om deze doelstelling in de nabije toekomst te bereiken .”

Piste 1

“Naast auto- en motorsport willen we meer gaan inzetten op avondfietsen, drie keer in de week zal het circuit gebruikt kunnen worden door de wielerliefhebber. Ook het BMX-parcour zal terug meer opengesteld worden, met als kers op de taart het EK BMX op 10 en 11 juli. De bouw van het langverwachte velodroom staat op de planning en er zijn plannen voor fietsopleidingen binnen de domeinen van het circuit. Er zal nog meer ingezet worden op rijvaardigheidstrainingen voor bedrijven die mensen kunnen laten rijden. Het autosport landschap hertekenen naar 2030, meer inzetten op elektrisch racen, denk daarbij al maar aan het eerste weekend van juli waarbij we het nieuwe PURE ETCR en ERA-kampioenschap verwelkomen.”

(c) Circuit Zolder

Piste 2

“Het circuit terug family proof maken voor 7 tot 77 jaar door meer in te zetten op beleving voor het hele gezin op en rond het circuit, denk daarbij maar aan karting, diner in the sky, kinderanimatie enz. Samen met onze partner Food & Beverage zal de oude Brasserie The Wheels nieuw leven ingeblazen worden. Met de nieuwe naam Café Circuit zal het op de kaart gezet worden als vertrekpunt voor fiets- en wandelroutes en op die manier ook nieuwe mensen naar het circuit lokken. Om verder ook in te spelen op de jongste sport en belevingstrends zal er ook een padelclub opgericht worden op de terreinen van circuit Zolder. Verder willen we ook inzetten op openlucht events, denk daarbij maar aan een auto- of fietssalon.”

Piste 3

“Op commercieel vlak hoort circuit Zolder nu al tot de beste van de klas. Maar er is nog ruimte om verder te investeren. We hebben veel loges en vergaderzalen die we verhuren en we willen deze weg nog beter optimaliseren. Zodat bedrijven deze ruimtes tijdelijk afhuren of er zich permanent in willen huisvesten, en dat moeten niet alleen bedrijven zijn die aan de autosport gerelateerd zijn. Naar de toekomst toe moet Café Circuit ook een infopunt voor Toerisme Limburg worden.”

Piste 4

“Voor onze laatste piste stellen we kwaliteit boven kwantiteit, we streven ernaar om vier tot vijf topevents per jaar op onze kalender te laten pronken. Denk daarbij maar aan de DTM, maar zeker ook aan onze 24 uur van Zolder. Het is ons doel om iedere toeschouwer terug naar ons circuit te lokken, niet alleen de echte die-hards.”

Met enige voorzichtigheid werd het woordje publiek ook even in de mond genomen, nu de horeca misschien vanaf 1 mei terug open zou gaan is er een sprankeltje hoop dat er terug wat Vips mogen uitgenodigd worden. Onder de term Vips bedoelt het circuit personen die geregistreerd zijn, dat moeten niet enkel vipgasten zijn maar kunnen ook gewone toeschouwers zijn. Deze mensen die geregistreerd staan moeten dan verschillende maatregelen volgen die coronaproof zijn op het domein van circuit Zolder. Zeker de 24 uur van Zolder is een evenement dat met toeschouwers moet plaatsvinden, maar als begin juli nog geen publiek is toegelaten zal de uithoudingsrace verplaatst worden naar september.

Voor de volledige kalender van 2021 kan je hier terecht.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!