Circuit Zolder: Ook de 12 Hours of Zolder van tafel

Het zal voor de meeste onder ons geen verrassing meer zijn dat ook Circuit Zolder de deuren moet sluiten. Al verscheen er in de media de laatste dagen nog heel wat berichtgevingen die hoopvol waren voor de aankomende 12 Uur van Zolder. Spijtig nieuws voor de piloten, teams, sponsors en autosportliefhebbers onder ons, maar juist omwille van de huidige situatie in ons land misschien wel de beste keuze die er op dit moment getroffen kon worden.

Statement Circuit Zolder

“Gisterenavond ontving Circuit Zolder een negatief advies van de overheid voor de organisatie van de 24 Hours of Zolder. Eerder deze week werd het licht nog op groen gezet voor dit event, maar de blijvende stijging van het aantal besmettingen met het COVID-19 virus heeft ervoor gezorgd dat dit advies werd ingetrokken. Met veel spijt in het hart dient Circuit Zolder alle geplande wedstrijden die tijdens dit event zouden verreden worden te annuleren.” 

“Graag willen wij alle teams, piloten, promotoren, sponsors, vrijwilligers en medewerkers danken voor het vertrouwen dat ze in de organisatie van Circuit Zolder, 24 Hours of Zolder en Belcar stelden. Jullie oneindige inzet en steun heeft het succes van Circuit Zolder in dit bijzonder jaar mogelijk gemaakt. Wij gaan alvast aan de slag om er in 2021 een mooi race seizoen van te maken en hopen dat jullie allen gezond en wel blijven.”

Dit betekent uiteraard ook slecht nieuws voor V-Max Racing en Dick Van Elk, die voor datzelfde weekend de seizoensfinale voorzien had van de Ford Fiesta Sprint Cup, de Supercar Challenge en de Mazda MX-5 Cup.

“Wij keken er erg naar uit om dit weekend te organiseren voor alle rijders, teams en overige belangstellenden van de verschillende raceklasses van V-max Racing Management om zo toch het seizoen waardig af te sluiten.”

“Op dit moment is het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 december 2020 nog de enige mogelijkheid om het seizoen af te sluiten (Circuit Assen). Uiteraard zijn we daar wederom weer afhankelijk van de overheid of dit mag. We houden jullie ten alle tijden zo goed en zo snel mogelijk op de hoogte van veranderingen,” laat het V-Max Racing Management weten op de website.

Ook voor de Belcar Historic Cup zal er geen slotmanche plaatsvinden op Circuit Zolder.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!