Circuit Zolder stelt nieuwe kalender 2021 voor, 24 uur van Zolder verschuift

Circuit Zolder heeft de kalender voor 2021 zonet bekend gemaakt. Er staan toch wel enkele grote evenementen op de nieuwe agenda, maar het meest opvallende is wel dat de 24 uur van Zolder uit moet wijken voor de DTM begin augustus. De uithoudingsace zal zijn traditionele datum niet kunnen behouden en verschuift daardoor naar 3 en 4 juli volgend jaar.

Een ander hoogtepunt op de kalender van Circuit Zolder is de Historic Grand Prix. Normaal hadden we dit jaar al oude formule 1-bolides en andere historische sportwagens over het nieuwe asfalt zien scheuren, maar het coronavirus was de grote spelbreker en zorgde ervoor dat het evenement niet kon plaatsvinden. De samenwerking met de organisatie van de Masters Historic Racing wordt dit jaar verder gezet zodat er op 21 en 22 augustus een nieuwe meeting op de kalender staat.

Circuit Zolder maakt ook in 2021 weer onderdeel uit van de DTM-kalender. De Duitse raceklasse wordt door het nieuwe GT3-reglement vernieuwd, dit zou de klasse terug nieuw leven moeten inblazen en interessanter moeten maken voor andere merken en uiteindelijk ook voor de racefans. DTM kiest voor één rijder per wagen en hoopt hiermee het onderscheid te kunnen maken met de ander GT-kampioenschappen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!