Circuit Zolder stelt nieuwe kalender 2021 voor, 24 uur van Zolder verschuift

Circuit Zolder heeft de kalender voor 2021 zonet bekend gemaakt. Er staan toch wel enkele grote evenementen op de nieuwe agenda, maar het meest opvallende is wel dat de 24 uur van Zolder uit moet wijken voor de DTM begin augustus. De uithoudingsace zal zijn traditionele datum niet kunnen behouden en verschuift daardoor naar 3 en 4 juli volgend jaar.

Een ander hoogtepunt op de kalender van Circuit Zolder is de Historic Grand Prix. Normaal hadden we dit jaar al oude formule 1-bolides en andere historische sportwagens over het nieuwe asfalt zien scheuren, maar het coronavirus was de grote spelbreker en zorgde ervoor dat het evenement niet kon plaatsvinden. De samenwerking met de organisatie van de Masters Historic Racing wordt dit jaar verder gezet zodat er op 21 en 22 augustus een nieuwe meeting op de kalender staat.

Circuit Zolder maakt ook in 2021 weer onderdeel uit van de DTM-kalender. De Duitse raceklasse wordt door het nieuwe GT3-reglement vernieuwd, dit zou de klasse terug nieuw leven moeten inblazen en interessanter moeten maken voor andere merken en uiteindelijk ook voor de racefans. DTM kiest voor één rijder per wagen en hoopt hiermee het onderscheid te kunnen maken met de ander GT-kampioenschappen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!