CLUBSPORT RACING BEVESTIGT EEN EERSTE VW FUN CUP EVO3 VOOR HET VOLLEDIGE SEIZOEN

Het einde van het Autosalon is voor de teams van de VW Fun Cup powered by Hankook het startsignaal om hun plannen voor het nieuwe seizoen te onthullen. De aftrap wordt gegeven door Clubsport Racing: het team uit Halle bevestigt de deelname van de #114 Evo3 voor het volledige seizoen van de competitie van Kronos Events.

Teambaas Philip Vandewalle, Bram Vanhengel, Olivier Aerts en Charly De Munter waren afgelopen seizoen een van de protagonisten uit de Pure-categorie van de VW Fun Cup powered by Hankook. Het homogene viertal zal ook in 2020 te zien zijn aan het stuur van de donkerblauwe Racekever, die net als de andere wagens van het team opnieuw technische ondersteuning krijgt van Allure Team, de structuur van Jean-François Olivier.

Amusement blijft een sleutelwoord bij Clubsport Racing, maar stelselmatig komt de competitiegeest van de vier rijders meer naar boven. “Vorig jaar vielen we net naast het podium in de Pure-klasse. Dat mag ons deze keer niet overkomen!” glimlacht Philip Vandewalle. “We hebben na twee jaar VW Fun Cup veel geleerd en willen die ervaring gebruiken om de titel te veroveren in onze categorie.”

De #114 is de eerste VW Fun Cup die wordt ingeschreven door Clubsport Racing voor de zeven wedstrijden van het kampioenschap. In de komende weken worden de verdere plannen bekendgemaakt, maar nu al zeker is dat de Vlaamse formatie opnieuw zal uitbreiden. “Oorspronkelijk was dat niet de bedoeling, maar de ondernemer in onszelf heeft op natuurlijke wijze de bovenhand genomen”, knipoogt de man uit Vlaams-Brabant. “We hebben gemerkt dat de tweede auto, met snelle rijders, vorig jaar een uitstekende kans was om data te vergelijken en bij te leren. Die lijn willen we in 2020 doortrekken. Daarnaast zijn extra wagens ook een ideale manier om een instroom te creëren van nieuwe rijders, die vervolgens eventueel kunnen doorgroeien naar een van onze andere VW Fun Cup.”

Clubsport Racing heeft zijn plannen voor de VW Fun Cup powered by Hankook bijna helemaal rond, maar zoekt nog een rijder met de juiste ambities en het juiste profiel om de troepen te vervolledigen. Geïnteresseerde rijders kunnen contact opnemen met de Facebookpagina van Clubsport Racing of via [email protected].

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!