Clubsport Racing: Geslaagde entree voor het nieuwste partnerteam van de VW Fun Cup!

De aftrap van het seizoen 2022 draaide uit op een spannende confrontatie tussen de favorieten en – vooral – enkele teams die weinig specialisten op het podium hadden verwacht.

Onder een prachtige lentezon, tussen een kleurrijk peloton van 41 deelnemers, stond ook Clubsport Racing met 3 wagens aan de start van de Kronos 8 Hours of Mettet.

Voor Clubsport Racing, het team uit de Vlaamse Brusselse rand, was het de allereerste race waarbij het team alles zelf in handen nam, de preparatie van de wagens, de hospitality, de assistentie, communicatie en strategie tijdens de race. En hun entree is niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Met de 3e plaats voor Pieter Ooms en Koen De Wit met de #415 in Fun (voor teams zonder Top Gun-rijders) en de 3e plaats in Pure met de #114 van Olivier Aerts, Philip Vandewalle en Bram Vanhengel (voor rijders met voornamelijk de VW Fun Cup op hun palmares). Niet enkel realiseerden ze met 2 van de drie wagens een podium in hun allereerste race, met hun 5-de plaats voor de #415 en 10-de plaats voor de #114 doen beide wagens een uitstekende zaak in de verschillende klassementen en mogen ze gezien het sterke deelnemersveld absoluut tevreden zijn met hun intrede in de VW Fun Cup als partnerteam.

Een vastgelopen, nochtans nieuw, motorblok zorgde ervoor dat de sterke start van de #217 van Matisse Lismont, Jeff Van de Ven, Bart Custers en Tim Peeters niet kon worden verdergezet in een goed resultaat. Het team toonde echter meteen ook zijn technische competitie en professionalisme en verving de motor ter plaatse opdat de rijders toch maximale rijtijd te verlenen. De motor werd ingereden en de boys van de 217 zijn gemotiveerd om in Zandvoort hun kunnen te bewijzen.

Het team heeft bewezen op alle vlakken mee te kunnen met de gevestigde waarden, de nieuwe VIP-hospitality kon op héél wat aandacht rekenen, de catering was af, de technische ploeg staat er en de communicatie en strategie was goed. Uiteraard moeten er nog een aantal werkpunten meegenomen worden naar de volgende races, de ambities zijn immers groot, maar in ieder geval, hun start hebben ze absoluut niet gemist…  Afspraak in Zandvoort op 23-24 April.

Mettet Fun Day op zondag 27 maart, voor zij die zelf graag is aan het stuur willen zitten van een van de amusante en legendarische racekever op een leerrijk en vermakelijk circuit!

Heeft u altijd al gedroomd van een gouden kans om in een racewagen te stappen, zonder dat meteen in competitieverband te doen? Als piloot of als passagier kan dit tijdens de Mettet Fun Day op het Circuit Jules Tacheny te Mettet. Een ideaal platform om de kneepjes van het vak aan te leren, uiteraard onder begeleiding van onze ervaren piloten om u te coachen.

Om deel te nemen in een racewagen als piloot of als passagier tijdens de Mettet Fun Day op zondag 27 of indien u interesse heeft in deelname aan één van de volgende races neemt dan gerust contact op via [email protected]

Persbericht: Clubsport Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!