Clubsport Racing, partner van de VW Fun Cup powered by Hankook vanaf 2022

Na vier jaar in samenwerking met verschillende teams, is de tijd rijp voor Clubsport Racing om in 2022 de volgende stap te zetten. Het team uit Halle gaat vanaf komend seizoen niet alleen als zelfstandig team door het leven, maar wordt bovendien de Nederlandstalige Partner van Kronos Events in de VW Fun Cup powered by Hankook.

De formule werkt al vele jaren. In de grote familie van de VW Fun Cup trekken enkele teams aan de kar door de rol van Partner (vroeger gekend als ‘Agent’) op zich te nemen: ze steunen kleinere teams, helpen mee aan de promotie van de discipline en werken achter de schermen samen met organisator Kronos Events om het kampioenschap verder te ontwikkelen.

In de jaargang 2021 van de VW Fun Cup powered by Hankook waren die partnerteams DRM Motorsport, Milo Racing, Acome Racing, AC Motorsport, Leader Racing en Allure Team. Komend seizoen komt daar nog een zevende naam bij: Clubsport Racing.

“We hebben vier seizoenen met andere teams samengewerkt om onze auto’s aan de start te brengen”, begint teambaas Philip Vandewalle zijn verhaal. “Het begon destijds met één VW Fun Cup, maar vandaag zijn dat er al vier geworden, waaronder één Biplace. We hebben veel geleerd en zijn onze voormalige partners daar erg dankbaar voor, maar we zijn ervan overtuigd dat het vanaf nu op onze eigen manier kan. Voor ons voelt het aan als een natuurlijke evolutie.”

De voorbereidingen op het komende, baanbrekende seizoen voor Clubsport Racing zijn uiteraard al volop aan de gang. Er werd een volledig nieuw team samengesteld, onder wie Gregory Wielant die als technisch verantwoordelijke overkomt van het regerende kampioenenteam in de VW Fun Cup. Nieuwe leden zijn nog altijd welkom bij het team uit Halle. “Verder zal ik de rol van teammanager niet alleen uitvoeren, maar krijg ik voor die functie tijdens de raceweekends steun van Bram Vanhengel en Olivier Aerts, twee teamgenoten met wie ik in de loop der jaren een echte vertrouwensband heb opgebouwd”, aldus Philip.

Ondersteuning voor nieuwe rijders

Hoewel Clubsport Racing in elk klassement van de VW Fun Cup powered by Hankook een rol van betekenis wil spelen, werd speciale aandacht gevestigd op het aantrekken van nieuwe rijders. “We willen bijdragen aan het succes van de disicpline en hebben dan ook een formule uitgewerkt die specifiek is gericht op debuterende rijders”, gaat de teambaas door. “Door op een gestructureerde manier te werken en te zorgen voor een professionele ondersteuning, kunnen nieuwe rijders echt begeleid worden, onder meer op basis van data- en videoanalyses. Het belangrijkste is echter dat ze aansluiten bij de gekende teamspirit en de waarden van Clubsport.”

Voor promotor Kronos Events is de komst van Clubsport Racing als partnerteam in Vlaanderen uiteraard uitstekend nieuws, zo blijkt ook uit de reactie van CEO Marc Van Dalen. “Clubsport Racing maakt al vier seizoenen deel uit van de VW Fun Cup-familie en heeft zijn plekje als Partner meer dan verdiend. Het is cruciaal voor ons om ons kampioenschap verder te ontwikkelen in het noorden van ons land en we zijn ervan overtuigd dat het team van Philip Vandewalle die rol perfect zal invullen. We wensen Philip en zijn medewerkers alvast veel succes!”

We weten nu al dat Clubsport Racing verschillende exemplaren van de VW Fun Cup Evo3 zal inschrijven voor de zeven races van het seizoen 2022, dat op 19 en 20 maart start in Mettet. Het kersverse partnerteam koestert bovendien de nodige ambities, maar daarover meer binnenkort!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!