Colin Caresani dominant in de eerste race van de VRM BMW M2 Cup

Colin Caresani wint op indrukwekkende wijze de eerste manche van de VRM BMW M2 Cup in de Nederlandse duinen van Zandvoort. Caresani die vorig jaar nog actief was in de Ford Fiesta Sprint Cup kwam uiteindelijk als eerste over start-finish met een ruime voorsprong van 21 seconden op Vandenbalck en Bogaerts.

In tegenstelling tot gisteren komt vandaag voorzichtig het eerste zonnetje piepen boven de Nederlandse duinen. Maar doordat het nog de hele nacht geregend heeft ligt de baan er op sommige plaatsen toch nog gevaarlijk bij. Toch beslissen alle wagens om de start te nemen op slicks, zeker nu er van regen voorlopig geen sprake meer is.

Na een opwarmrondje achter de safetycar wordt het peloton losgelaten voor een rollende start. Daan Pijl is meteen goed weg en neemt de leiding in handen, terwijl Lorenzo van Riet zich laat verrassen door Caresani en een plaats moet toegeven. Albert Jochems gaat meteen in de fout en is het eerste slachtoffer dat spint op de natte ondergrond. Wanneer het hele veld voor de eerste keer doorkomt leidt Caresani, voor De Groot, Pijl en Warmerdam met Van der Aa op vijf.

Na een kleine 25 minuten zijn het De Groot, Van Riet, Warmerdam en Snoeks die als eerste rijders hun verplichte pitstop maken. Vooraan heeft Caresani ruimt 7 seconden voorsprong genomen op een ontketende Van der Aa. Een ronde later is het de beurt aan Caresani en Oosten om de pits op te zoeken. Wanneer iedereen zijn verplichte pitstop heeft uitgevoerd blijft Caresani nog steeds de leiding aanvoeren.

Met nog een kwartier op de klok blijft Caresani zijn voorsprong alleen maar te vergroten, ondertussen is hij uitgelopen tot 15,5 seconde op Vandenbalck. Op plek drie krijgt Bogaerts het aan de stok met Snoeks, terwijl daarachter Zumbrink Bleekemolen heeft ingehaald.

In de slotfase van de wedstrijd lijkt er voor Caresani geen vuiltje aan de lucht, hij blijft constant snelle rondetijden rijden draaien en breidt zijn voorsprong alleen maar verder uit. Op de finish bedraagt de voorsprong op zijn achtervolgers ruim 21 seconden. Vandenbalck weet met een verschil van 0,2 seconden op Bogaerts de tweede plek uit het vuur te slepen. Met amper 0,2 seconden achter Bogaerts legt de als 14de gestarte Snoek beslag op de vierde plaats. Verder maken Zumbrink, Oosten, Bleekemolen, Rappange en Magdziarz de top negen compleet.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!