Colin Caresani opnieuw heer en meester van start tot finish in de tweede race van het weekend

Ook tijdens de tweede race van de VRM BMW M2 Cup stond er geen maat op de dominantie van Colin Caresani op het Circuit van Zandvoort. Zaterdag mocht hij de winst van de openingsrace ook al achter zijn naam schrijven. Deze keer mocht hij vertrekken van op de poleposition en behield ook de leiding in de race tot aan de verplichte pitstop. Maar de Bas Koeten coureur wist het hoofd koel te houden en pakte meteen zijn tweede zege in evenveel wedstrijden.

Voor de gridvolgorde van de tweede race werd de tijd van de één na snelste ronde uit de kwalificatie genomen, dit leverde voor Caresani de poleposition op. Verder werd er na overleg ook beslist om uit veiligheidsoverwegingen de duur van de verplichte pitstops te verlengen van 60 naar 75 seconden.

Er worden 2 opwarmrondje gereden alvorens het peloton aan de wedstrijd kan beginnen. Caresani is meteen goed weg vanuit de vliegende start, maar Magdziarz verliest zijn plaats aan Zumbrink die op kwam zetten vanaf plaats vier. Maar wanneer het peloton voor de eerste keer voorbij het mediacenter passeert zien we al een kleine wijziging in de kopgroep. Caresani nog steeds aan kop, voor Vandenbalck, een goed vertrokken Rappange, Magdziarz, Zumbrink en Van der Aa. Bleekemolen is ondertussen al teruggezakt naar plek acht, achter Schouten.

Caresani slaagt er in de eerste ronden een kloof te slaan met zijn achtervolgers, die vooral een treintje vormen om het gaatje proberen dicht te rijden. Maar om de vijfde plaats wordt er wel een mooie strijd geleverd door Van der Aa en Schouten die in elkaars slipstream zitten.

Wanneer de pitstops naderen heeft Caresani een mooie voorsprong uitgebouwd van net geen 5 seconden op zijn achtervolgers. Als iedereen binnen is geweest voor de verplichte pitstop is de voorsprong van de Bas Koeten coureur zelfs opgelopen tot 8,5 seconden op het duo Meijer – Vandenbalck. Omdat Caresani zijn BMW #47 niet moet delen met een andere piloot heeft hij een klein voordeel tijdens de pitstops.

Net als gisteren bleef Caresani mooie rondetijden neerzetten en behield altijd een voorsprong van minstens 7 seconden op Meijer. Maar in de laatste 7 minuten wordt het toch nog spannend als de safetycar de baan opkomt voor Berry van Elk die tot stilstand is gekomen bij de uitgang van de pitstraat. Gelukkig is de safetycarprocedure van korte duur en met nog vier minuten die resten blijft Caresani bij de pinken. Hij weet de druk van Meijer af te houden en pakt opnieuw de hoogste plaats op het ereschavot voor Meijer en Van Riet. Alleen zakt laatstgenoemd terug naar de 11de plaats vanwege een straf. Hierdoor krijgt Bogaerts de derde plaats in de schoot geworpen, voor een sterk teruggekomen Pijl, Snoeks en van Oosten. Vander Ende wordt daarmee zevende en De Groot achtste.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!