Continuïteit op de kalender van de VW Fun Cup powered by Hankook 2022

Enkele dagen na de finale van het seizoen 2021 op het Circuit de Lédenon stelt Kronos Events met veel trots de kalender voor van de volgende campagne van de VW Fun Cup powered by Hankook. Op de agenda van 2022 is continuïteit troef, want vijf vaste circuits van de VW Fun Cup zijn op de afspraak. De organisator uit Namen heeft naar goede gewoonte nog een verrassing in petto: een terugkeer naar het voormalige F1-circuit van Magny-Cours!

Na een jaar afwezigheid was de Hankook 25 Hours VW Fun Cup terug van weggeweest in 2021. De langste race ter wereld wordt ook in 2022 het hoogtepunt op het programma, op 8, 9 en 10 juli, waarbij Kronos Events het uiteraard niet zal laten om het 25-jarige bestaan van de VW Fun Cup in de verf te zetten. 

Wie trouwens perfect voorbereid aan de start wil komen, zet best ook het Franco Fun Festival, betwist tijdens het tweede weekend van mei, op zijn planning. Die wedstrijd van acht uur in de Ardennen is een perfect voorsmaakje van de uitdaging die de honderden rijders midden juli te wachten staat.


Start en einde van het kampioenschap in eigen land

Net zoals in eerste instantie voorzien was in 2021, wordt zowel de openingsmanche als de finale in eigen land betwist. De race in Mettet, die op 19 en 20 maart de aftrap zal geven van de nieuwe campagne, grijpt terug naar zijn klassieke format. Een confrontatie van acht uur is immers ideaal gebleken voor de deelnemers aan het leukste kampioenschap van de Lage Landen.

Zeven maanden later worden de kampioenen gevierd in Limburg, tijdens het Zolder Fun Festival op Circuit Zolder.

Drie buitenlandse uitstappen voor maximaal plezier

Een uitstekende eigenschap van de VW Fun Cup powered by Hankook is de uitermate gevarieerde kalender, met verschil-lende uitstappen naar het buitenland waarnaar telkens weer met veel ongeduld wordt uitgekeken.

De circuits van Zandvoort en l’Anneau du Rhin vallen keer op keer in de smaak bij rijders en teams en vormen daarnaast bovendien een interessante toeristische uitstap. Enerzijds is er het populaire Nederlandse strand op een boogschoot van het recent vernieuwde F1-circuit, anderzijds is er de prachtige Elzas en het gezellige stadje van Colmar voor de deelnemers aan de populaire Trophée Nostalgie.

Het laatste plekje op de kalender, die opnieuw uit zeven wedstrijden zal bestaan, wordt ingenomen door het Circuit de Magny-Cours. De VW Fun Cup zal er zijn laatste bezoek, in 2019, niet snel vergeten, aangezien de top 3 op minder dan tien seconden van elkaar over de eindmeet kwam. Over een terugkeer naar het snelle en uitdagende Franse circuit, op 4 en 5 juni, moest met andere woorden niet lang getwijfeld worden.

Met een evenwichtige maar uitdagende kalender staat het als een paal boven water dat de VW Fun Cup powered by Hankook in 2022 meer dan ooit een referentie moet worden, met een perfecte combinatie van adrenaline en amusement voor alle liefhebbers van de autosport. Afspraak in maart 2022!


 VW Fun Cup powered by Hankook – Kalender 2022

Kronos 8 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet – 19/20-03
Benelux Open Races – Circuit Zandvoort – 23/24-04
Franco Fun Festival – Circuit de Spa-Francorchamps – 14/15-05
Magny-Cours Cups – Circuit de Magny-Cours – 4/5-06
Hankook 25 Hours VW Fun Cup – Circuit de Spa-Francorchamps – 8/9/10-07
Trophée Nostalgie – Circuit de l’Anneau du Rhin – 16/17-09
Zolder Fun Festival – Circuit Zolder – 8/9-10 OF 15/16-10 (TBC)

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!