Continuïteit voor McDonald’s Racing

Wat zou de VW Fun Cup powered by Hankook zijn zonder racekever met de grote, gele M op de motorkap? McDonald’s Racing is, misschien al veel langer dan u denkt, een vaste deelnemer aan het kampioenschap van Kronos Events. Het debuut, dat was al in 2009… Er is dus geen reden om dat in 2022 te veranderen! In werkelijkheid worden er zelfs twee Evo3’s in de kleuren van McDonald’s aan de start gebracht door Comtoyou Racing: de #260 en de #315, die racet in de Biplace-categorie.

Geen verrassende namen aan het stuur van de #260. Het onvermijdelijke duo dat bestaat uit Marc-Olivier Van Oppens en François Bouillon vormt – al voor het veertiende jaar! – de basis. “De VW Fun Cup is heilig voor ons!” roepen de twee vrienden uit met een brede glimlach. “We zijn liefhebbers van de autosport in de brede zin van het woord en we zijn verliefd op de sfeer van de VW Fun Cup. Bovendien kunnen we dat mixen met onze job, want samen beheren we niet minder dan zeventien McDonald’s-restaurants.”

De twee ondernemers krijgen Pascal Raes aan hun zijde, die zijn terugkeer maakt voor een volledig seizoen in de VW Fun Cup. “Of toch bijna”, verduidelijk Marc-Olivier. “Pascal zal er niet bij zijn in Zandvoort, waar Philippe Thewissen hem zal vervangen. Philippe, die eveneens een comeback maakt, heeft in het verleden al met ons geracet (onder meer in 2013 en 2014, n.v.d.r.) en we kijken ernaar uit om hem terug te zien. De sfeer zal uitstekend zijn!”

Onder de teamnaam van Fun 4 Racers, zal ook de #315 de kleuren van de fastfoodketen verdedigen, maar dan in de Biplace-categorie. “Ook daar zal ik aan het stuur te vinden zijn”, gaat Marc-Olivier door. “We hebben die auto aangekocht in 2020 en beginnen dus aan zijn derde seizoen. De auto biedt leuke marketing-mogelijkheden voor passagiers die de race van binnenuit beleven. Vorig jaar hebben we het kampioenschap in tweede positie afgesloten bij de Biplaces. Het spreekt voor zich dat we in 2022 zullen proberen om beter te doen.”

Naast ‘Marco’ zijn ook de andere rijders gekende namen voor het team, met Norbert Camara, Geoffrey Bara en Frédéric Taquet, niemand minder dan de kleinzoon van de legendarische Paul Frère. “In de regen zijn we meestal competitiever”, sluit Marc-Olivier Van Oppens af. “Het is misschien overdreven om te stellen dat we hopen op regenachtige weersomstandigheden, maar…”

Enkele dagen voor de start van het kampioenschap, op 19 en 20 maart op Circuit Jules Tacheny de Mettet, volgen sommigen nu al erg aandachtig de weersvoorspellingen…

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!