Cornelis-Stockmans winnen de eerste editie van de virtuele Belcar-race

Dat de algemene overwinning naar een Radical SR8 zou gaan, daar bestond voor heel wat autosportliefhebbers geen twijfel over voor de aanvang van de eerste virtuele Belcar-race. Fabrice Cornelis en Thomas Stockmans stonden dan ook als een van de topfavorieten op de startgrid en konden deze rol ook nog eens tot een goed einde brengen. Uiteindelijk wisten ze met een ronde voorsprong op hun eerste achtervolgers de eindmeet te halen, de hele 125 minuten wist het duo uit de klauwen van de achtervolgers te blijven. Fabrice Cornelis kon tijdens de kwalificatie zijn Radical SR8 ook al op de polepositie zetten. De volgorde voor het podium in Belcar 1 was Fabrice Cornelis en Thomas Stockmans (Radicals Online Belgium) voor Dries Moujdy,  Frederic Vervisch en Cemil Yagizoglu (DYNAMIXX RACING YELLOW) en op de derde plaats Laurens Cuypers en Olivier Verbelen (Stasis). Christoff Corten, Stienes en Bert Longin (Krafft Racing) werden uiteindelijk gediskwalificeerd, het trio raakte betrokken bij een aanrijding en moesten eigenlijk binnengekomen zijn voor een drive through. 

Belcar 2 werd een mooie stijd onder de Porsche 911 GT3 Cup wagens, de winst ging uiteindelijk naar het duo Tommy Rau en Ief Vangenechten (PGmotorsport.BE), Max Van Splunteren en Loek Hartog (Porsche Carrera Cup Benelux) moesten genoegen nemen met de tweede plaats en het brons  ging naar Boudewijn Kuster en Cas Hogenhout (EMG Motorsport).

Tim Claessens en Bram Reniers (Torque Freak Racing GT4) stonden lang aan de leiding in Belcar 4 maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats in de klasse. Ondanks een aanrijding in het begin van de wedstrijd konden Tim Claessens en Bram Reniers (Torque Freak Racing GT4) toch nog gaan voor de overwinning. Davy Suffeleers en Jokke Vlo (Skylimit Racing Team) eindigden op het 2 schavot en Maxim Van Den Hove en Anthony Beeckman (Heli-ABK Racing) op de derde plaats.

Ben Thaens en Bram van Putten (G-Drive Racing Eximia TCR) waren ondanks een kleine aanrijding in de laatste 30 minuten een maat te sterk voor de tegenstand in Belcar 5. Anton Dupan en Nick Schurmans (Simracersworld Esports TCR) hadden een volle ronde achterstand op de winnaars en moesten genoegen nemen met een tweede plaats. De bronzen plak ging naar Bram Vannuyten en Jochen Lenaerts (​Dynamixx Simulators Red).

Marnix De Wit en Jelle Verstraeten (Greenleaf Racing) konden de overwinning bij de kleinste divisie (Global Mazda MX-5 Cup) in Belcar 6 achter hun naam schrijven. Steven Dewulf, Daniel Ferreira en Steven Van Opstal (Dynamixx Racing Green) eindigde als tweede en het trio Kurt Vanhoenacker, Laurens Teirlinck en Laurens Teirlinck (Fast And Fun) deelden de laatste plaats.

Met 51 wagens op de grid mogen we gerust zeggen dat de eerste virtuele editie van de Belcar een succes was. Laat ons hopen dat er in deze tijden zonder autosport nog een vervolg komt op deze virtuele Belcar-editie.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!