Dante Rappange en Dirk Warmerdam winnen ingekorte race één op Assen

Colin Caresani leek op TT Circuit Assen de eerste race van dit weekend van de VRM BMW M2 Cup op zijn naam te schrijven, maar een straf voor een te korte pitstop gooide roet in het eten. De leider in de tussenstand van het kampioenschap viel terug naar de zevende plaats. De equipe Dante Rappange/Dick Warmerdam deed de beste zaken door zowel Maxime Oosten als Van Riet te passeren en door de straf van Caresani beslag te leggen op de overwinning. Oosten stelde de tweede plaats veilig, Van Riet werd derde.

Colin Caresani had in de kwalificatie van vrijdag de poleposition voor zich opgeëist en mag daarmee in de eerste, zestig minuten durende race vanaf poleposition vertrekken. Op plek twee Lorenzo van Riet en op drie Maxime Oosten, die geflankeerd wordt door Willem Meijer (die de start voor zijn rekening neemt)/Jamie Vandenbalck. Daarachter de equipe Dante Rappange (starter)/Dick Warmerdam en Kelvin Snoeks, terwijl Patrick de Vreede (starter)/Rogier de Leeuw en Berry van Elk de vierde rij bezetten.

De equipe Jack van der Ende/Max Veels (starter) en Tom Werckx maken de top tien compleet, terwijl Albert Jochems geflankeerd wordt door Daan Pijl/Tomasz Magdziarz. Deze laatste snelle equipe wacht na een kwalificatie vol afgenomen tijden een flinke inhaalrace. Hier start Magdziarz.

Net voor de start heeft het in Assen nog flink geregend en dus is de baan behoorlijk nat. De verwachting is echter dat het vanaf nu een tijdje droog blijft en dat maakt de wedstrijd nog weer extra spannend. Bij de rollende start gaat alles keurig en daarbij neemt Caresani de leiding, maar wordt meteen flink onder druk gezet door Van Riet, terwijl Oosten Rappange op zijn bumper heeft zitten.

Daarachter is Snoeks aangesloten met een klein gaatje naar Meijer, Veels, Van Elk en Magdziarz, die Werckx, De Vreede en Jochems al gepasseerd is.

Iedereen is duidelijk op zijn hoede op de natte, maar langzaam opdrogende baan want er doen zich in de eerste ronden geen incidenten of zelfs positiewisselingen voor. Na een kleine tien minuten weet Van Riet Caresani van de leiding te verdringen waarbij dit duo als een schaduw gevolgd wordt door Oosten. Ook Rappange, Snoeks, Veels en Meijer zitten nog in de groep en pas voor de neus van Van Elk valt er een gaatje. Magdziarz moet op plek negen wat ruimte toestaan, maar heeft ook geen dreiging van Werckx, De Vreede of Jochems.

Na een kleine 20 minuten rijden is er inmiddels een volledig droge ideale lijn op Assen. Veel invloed op de volgorde heeft dit in eerste instantie nog niet en alleen de onderlinge verschillen worden iets groter. Toch lukt het Caresani om de leiding weer over te nemen van Van Riet waarbij ook Oosten weer dichterbij kruipt. Rappange rijdt safe op vier en wordt gevolgd door Snoeks die Meijer op zijn bumper heeft. De opmars van Magdziarz lijkt vastgelopen achter Van Elk.

Op de droge baan is Caresani toch sneller want de leider loopt iets weg van Van Riet terwijl ook Oosten inmiddels een gat van drie seconden op Caresani moet toestaan. Rappange volgt op bijna vier seconden van zijn voorligger, met Snoeks op ruime achterstand op zes. Net voordat het pitwindow voor de verplichte stop opengaat, is er een full course yellow. Op het moment dat het mag duikt iedereen dan ook de pits in voor hun stop.

Als iedereen weer rijdt, is het nog altijd Caresani aan de leiding, maar Van Riet is gepasseerd door Warmerdam en Oosten en ligt nu op vier. Daarachter Van der Ende, een teruggevallen Snoeks en Vandenbalck, Van Elk, Pijl, Werckx, De Leeuw en Jochems.

Met nog iets minder dan 20 minuten te gaan is de full course yellow weliswaar opgeheven, maar is het even later code rood als er een auto uit de gelijktijdig gestarte Supercar Challenge crasht en de bandenstapels zodanig beschadigt dat de wedstrijd moet worden stilgelegd. Gezien het strakke tijdschema zal er ook geen herstart meer plaatsvinden.

Hoewel Caresani dus als eerste over de finish kwam ging de vierde zege voor de 17-jarige klassementsleider niet door. Hij kreeg een tijdstraf van 30 seconden vanwege een te korte pitstop. Daarmee is de winst voor Rappange/Warmerdam, met Oosten op twee en Van Riet op de laatste podiumplaats. Op vier Van der Ende/Veels, Snoeks, Vandenbalck/Meijer, Caresani,Van Elk, Magdziarz/Pijl, Werckx, De Vreede/De Leeuw terwijl Jochems de rij sluit. 

Bron: VRM BMW M2 Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!